16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Σάλτσα μανιταριών
Μισό φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη , 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα, μισό φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος , τρεις κουταλιές κοφτές σούπας φυτίνη, 2 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι, 2 κρόκοι αυγών, 1 μικρό ποτήρι μανιτάρια ψιλοκομμένα , αλάτι, πιπέρι.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα  βάζετε τη φυτίνη να λιώσει και προσθέστε το αλεύρι να διαλυθεί καλά. Ρίχνετε το γάλα χλιαρό και ανακατεύετε να γίνει η κρέμα λεία. Κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει προσθέτετε το τυρί και τους κρόκους καλά κτυπημένους. Ρίχνετε και τα μανιτάρια με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά  να ενωθούν όλα τα υλικά. Σερβίρεται με μοσχάρι ψητό και κρέας βραστό.

Σάλτσα μουστάρδας
3 κουταλιές κοφτές φυτίνη, 3 κουταλιές κοφτές αλεύρι , 1 φλιτζάνα ζωμό από ψάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, 1 κουταλάκι φρέσκο βούτυρο.
Βάζετε το βούτυρο να λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε μονομιάς το ζωμό ψαριού χλιαρό και δουλεύετε τη σάλτσα  να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τη μουστάρδα φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και  ανακατεύετε. Σερβίρετε με ψάρι βραστό.

Σάλτσα ψητού
3-4 κουταλιές βούτυρο, 2 κουταλιές αλεύρι μιάμιση , δύο φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι. Όταν βγάλομε το ψητό από τον φούρνο και το κόψομε φέτες αφαιρούμε απ’ το ταψί το βούτυρο και μετράμε 3-4 κουταλιές που βάζομε σε κατσαρόλα ή τηγάνι. Ρίχνομε μέσα στο  ταψί ενάμιση με δύο φλιτζάνια νερό και το ξύνομε να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του ψητού. Τα ζεσταίνομε στη φωτιά τα περνάμε από τρυπητό  και το διατηρούμε ζεστό. Βάζομε στην κατσαρόλα με το βούτυρο στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνομε το αλεύρι ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά. Αφήνομε να πάριε ένα καστανό χρώμα ρίχνομε το ζεστό νερό προσθέτομε λίγο αλατοπίπερο και μόλις πάρει μερικές βράσεις και πήξει σερβίρομε.

Κρακεράκια τυριού
600 γραμμ. κασέρι γλυκό τριμμένο, 3 ασπράδια.
Τα ανακατεύω τα βάζω στο ψυγείο και μετά από λίγο τα πλάθω τα βάζω στην κατάψυξη και όταν τα βγάζω τα τηγανίζω σε μπόλικο καυτό λάδι.

Πίττα
1 ποτήρι γάλα, 1 ποτήρι ραφινέ, 2 ποτήρια ζάχαρη, τρία ποτήρια αλεύρι, τρία αυγά, 2 βανίλιας, 1 μπέικι, ανθόνερο από πάνω καρύδια κοπανισμένα.

Τονοσαλάτα
2 κουτιά τόνο «Ρίο Μάρε», 1 φλιτζάνα βραστή πατάτα κομμένη κύβους, 1 φλιτζάνα καρότα βρασμένα, κομμένα σε κύβους, 1 πιπεριά μεγάλη ψιλοκομμένη, 2 αγγουράκια τουρσί, 1 φλιτζάνα μαγιονέζα, 1 φλιτζάνα σουρωτό  γιαούρτι. Εάν θέλουμε αυξάνομε την πατάτα και το καρότο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ