22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Όταν η Σταχτοπούτα συνάντησε τον κύριο Φρόυντ – ΙΙ

Ημερομηνία:

Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2015 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Αίθουσα Τέχνης «Μορφές» και το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον» παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Όταν η Σταχτοπούτα συνάντησε τον κύριο Φρόυντ – ΙΙ» στην Αίθουσα Τέχνης «Μορφές» την Τετάρτη 27 Μάη 2015 στις 20:00 το βράδυ. Μια εικαστική αφήγηση της ιστορίας του υποδήματος από τους μύθους της Σταχτοπούτας έως τις θεωρίες του Δρ. Φρόυντ. Συμμετέχουν Έλληνες και Διεθνείς εικαστικοί καλλιτέχνες με έργα Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Κεραμικής, Φωτογραφίας, Video-Art και Εγκαταστάσεων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 31.7.2015 και θα είναι ανοικτή από Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 – 14.00, συνάμα Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 18.00-21.00 με Ελεύθερη Είσοδο.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Σοφία Βλαζάκη, Ανδρέας Βούσουρας, Πόπη Γιατρουδάκη, Δόμνα Δέλιου, Γιάννης Διαλινός, Βασίλης Θέος, Ιφιγένεια Καμπέρη, Ειρήνη Κανά, Σάββας Κόης, Μαρία Κοκκίνη, Χριστίνα Κουκουράκη, Γιάννης Κουτρούλης, Μαρίνα Κροντηρά, Κοσμάς Λιλικάκης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Όλγα Μαλαμούδη, Μαρία Μαραγκουδάκη, Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης, Εριέττα Μαρκαντωνάτου, Μαρία Μιχελογιάννη, Κωστής Μουδάτσος, Κωνσταντίνος Μπερδέκλης, Ισμήνη Μπονάτσου, Αικατερίνη Ντινοπούλου, Παντελής Παντελόπουλος, Φάνης Παρασκευουδάκης, Kai Piepgras, Παναγιώτης Πλιάσσας, Σπυριδούλα Πολίτη, Μιχάλης Πολυχρονάκης, Χρυσούλα Σκεπετζή, Μαρία Σολινταδάκη, Κώστας Σπανάκης, Δήμητρα Σταυρινίδου, Rena Stollenwerk, Δημήτρης Τάταρης, Αντώνης Τριανταφύλλου, Μάνθα Τσιάλου, Ειρήνη Τσιράκη, Βούλα Φερεντίνου, Χριστίνα Φοίτου, Manfred Hermans & Λιάνα Ψαρολογάκη.

Εικαστική Επιμέλεια: Ηλίας Ηλιάκης & Αναστάσιος Λ. Χαραλαμπάκης

«Η ψυχανάλυση είναι τέχνη, η ζωγραφική είναι τέχνη, το παραμύθι είναι τέχνη, οι μόνες τους διαφορές έγκεινται στην τεχνική. Και στις δύο εκφράσεις (τέχνη, ψυχανάλυση) η πολύπλευρη επαφή με τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο του ατόμου οδηγεί στην αναζήτηση μιας προσωπικής αλήθειας. Εν δυνάμει, και η τέχνη μα και η ψυχανάλυση προσφέρουν ένα χώρο μεταβατικό, όπου το άτομο μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερο από συγκρούσεις. Η Τέχνη και η ψυχανάλυση βρίσκουν το κοινό τους έδαφος στο ασυνείδητο. Η ψυχανάλυση μέσα από τη μελέτη και την ερμηνεία του λανθάνοντος περιεχομένου του λόγου γεννά συνειδητές μορφές έκφρασης. Η τέχνη από την άλλη, εκφράζει αυθόρμητα το περιεχόμενο του ασυνειδήτου χωρίς μελέτη και χωρίς τις δευτερογενείς επεξεργασίες του λόγου, δημιουργώντας συναισθηματικές καταστάσεις οι οποίες φαίνεται να έχουν “θεραπευτική” αξία χωρίς όμως να εμπλέκουν εμφανώς το σύστημα συνειδητό – ασυνείδητο σ’ αυτή τη διαδικασία».

ΕΙΔΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ θα δρομολογηθεί την Τετάρτη 27.5.2015 στις 19.00 από τα Χανιά προς το Ρέθυμνο για την επίσκεψη στα εγκαίνια της έκθεσης. Η αφετηρία του λεωφορείου θα είναι στην Πλατεία 1866, έξω από το Βιβλιοπωλείο της Ηλέκτρας Πετράκη, και η επιστροφή του θα ολοκληρωθεί στο ίδιο σημείο, αργά το ίδιο βράδυ. Με χαρά θα σας περιμένουμε!
Η Αίθουσα Τέχνης “Μορφές” ιδρύθηκε από τον Ηλία Ηλιάκη το 1991 στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου. Στόχος της λειτουργία της είναι η συνειδητή καλλιτεχνική αποκέντρωση και η υπεύθυνη ενημέρωση του φιλότεχνου κοινού για τις εικαστικές τάσεις που διακρίνονται στη νεώτερη και σύγχρονη τέχνη. Η Αίθουσας Τέχνης “Μορφές” οργανώνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις από όλους τους χώρους της σύγχρονης τέχνης και τα κριτήρια επιλογών των έργων που παρουσιάζει βασίζονται στην ποιότητα και στην αυθεντικότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας φέρνοντας σε άμεση επαφή τους Κρήτες με τους θεωρητικούς της τέχνης, τους καλλιτέχνες, τα έργα τους και τις σύγχρονες εικαστικές αναζητήσεις έκφρασης.

«ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΡΦΕΣ»
Γοβατζιδάκη 18, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ: 28310 50271, E-mail: HYPERLINK “mailto:iliasmorfes@gmail.com”; iliasmorfes@gmail.com

Afisa_A3Α_mikri

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ