17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Cheese Cake
Δυόμιση φλιτζάνια μπισκότα «Μιράντα» τριμμένα , τρία τέταρτα της φλιτζάνας βιτάμ λιωμένο, δύο σκαφάκια τυρί Φιλαδέλφεια, ένα φακελάκι Γκαρνί σαντιγί, ένα φακελάκι ζελατίνα, ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.
Ανακατεύομε το βιτάμ με τα μπισκότα να γίνουν σαν λάσπη και τα απλώνουμε στο πυρέξ. Το ψήνομε σε μέτριο φούρνο πέντε έως δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει βάζομε από πάνω το μείγμα που το κάνομε ως έξης: Πρώτα κτυπάμε την Γκαρνί όπως γράφουν οι οδηγίες στο κουτί μετά κτυπάμε το τυρί με την άχνη και όταν γίνει αλοιφή προσθέτουμε την σαντιγί και την ζελατίνα που την έχομε διαλύσει σε δύο δάκτυλα νερό. Το βάζομε στο πυρέξ και στο ψυγείο να παγώσει. Όταν  παγώσει βάζομε από πάνω μαρμελάδα διαλυμένη με λίγο νερό ή βατόμουρα κονσέρβα ή βύσσινο.

Λικέρ Βύσσινο
Ένα κιλό βύσσινα, ένα κιλό κονιάκ, ένα κιλό ζάχαρη.
Πλένω τα βύσσινα ολόκληρα με τα κουκούτσια με τη ζάχαρη και το κονιάκ σε βάζο καλά κλεισμένο. Το αφήνω στον ήλιο δύο μήνες το φιλτράρω και είναι έτοιμο.

Καλιτσουνάκια γλυκό
Δύο ποτήρια λάδι ραφινέ, ένα ποτήρι κρασί αρετσίνωτο , ένα μπέικη, 1 βανίλια και ξύσμα λεμονιού. Το ζυμάρι πολύ μαλακό. Περίπου ένα κιλό αλεύρι. Το αφήνουμε μια ώρα. Το κάνομε μπαλάκια και με το ξυλίκι ή με το χέρι το πατάμε και γίνεται στρογγυλό .
Γέμιση: Μισό κιλό μαρμελάδα βερίκοκο. Σε ένα τέταρτο μαρμελάδα βάζομε τριακόσια γραμμ. περίπου αλεσμένο καρύδι και λίγη κανέλα και τα κλείνομε στα καλιτσουνάκια, φουρνίζομε, πασπαλίζομε με άχνη.

Καλιτσουνάκια γλυκό με λουκούμι
Εκατό γραμμ. φρέσκο βούτυρο, τρεις κρόκους αυγών, τρεις κουταλιές άχνη, πέντε κουταλιές γάλα αλεύρι όσο σηκώνει για μαλακή ζύμη , ένα μπέικι, μισό κιλό λουκούμια, μια φλιτζάνα καρύδια χονδροκομμένα. Ανοίγομε τη ζύμη σαν πιτάκι και βάζομε μέσα μισό λουκούμι και λίγο καρύδι και το κλείνομε (180 βαθμούς). Πασπαλίζομε με άχνη αφού ραντίσομε με ανθόνερο.

Κολοκυθόπιτα με κίτρινο κολοκύθι
Δύο νεροπότηρα κίτρινο κολοκύθι , μισό νεροπότηρο λάδι, ένα νεροπότηρο τυρί φέτα και ένα νεροπότηρο κίτρινα τυριά, 4 αυγά, δυόσμο, δύο νεροπότηρα φαριν απ. Από πάνω πολύ – πολύ σουσάμι.

Μελιτζάνες λαδερές
Παίρνομε ένα κιλό μελιτζάνες τις πλένομε και τις κόβομε σε μικρά κομμάτια, τις βάζομε σε λεκάνη  με νερό, και λίγο αλάτι και τις αφήνομε να περιμένουν.
Σάλτσα: Δύο κρεμμύδια τα κόβομε σε λεπτές φετούλες, μαϊντανό, μισό μάτσο σκόρδο, δύο – τρεις σκελίδες, ντομάτα ψιλοκομμένη. Τα ρίχνομε στην κατσαρόλα ρίχνομε μια φλιτζάνα λάδι και το αλάτι τ’ αφήνουμε να βράσουν να μισοψηθεί η σάλτσα. Παίρνομε τις μελιτζάνες απ’ το αλατόνερο και τις πλένομε δύο νερά και τους ρίχνομε λίγο αλάτι και τις ρίχνομε στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Τις ψήνομε σε σιγανή φωτιά και τις ανακατεύουμε να μην πιάσουν. Εν τω μεταξύ κόβομε τυρί γραβιέρα σε λεπτές φετούλες και τις ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες να σκεπαστεί η επιφάνεια. Ψήνομε μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες και να δέσει η σάλτσα. Αν μας αρέσει στα μισά του ψησίματος, ρίχνομε μια χούφτα ξηρό ξυνόχοντρο.

Τούρτα με φρούτα
Παντεσπάνι: Έξι μεγάλα αυγά, ενάμιση φλιτζάνι αλεύρι, ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη, δύο κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι και λεμόνι , λίγη όψη λεμονιού.
Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια, βάζομε τη ζάχαρη μετά τους κρόκους και χτυπάμε το χυμό μέχρι να πήξει. Τα ανακατεύομε και βάζομε το αλεύρι και την όψη. Σε βουτυρωμένο ταψί και μέσα σε βουτυρωμένη λαδόκολλα για αν βγει εύκολα.
200 βαθμού περίπου μισή ώρα.  Σιρόπι ένα και ένα και το περιχύνουμε μια Γκαρνί χτυπημένη. Μια στρώση παντεσπάνι, μια σαντιγί , μια φρούτα (ακτινίδια και μπανάνες κομπόστα ροδάκινο, ανανάς) μια παντεσπάνι μια σαντιγί μια φρούτα.

Χαλβάς χωρίς σιμιγδάλι
Μισό βιτάμ (125 γραμμ.) μια χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα, ένα άνθος αραβοσίτου βανίλια , δύο νεροπότηρα ζάχαρη, 5 ποτήρια νερό.
Βάζομε το βιτάμ με αμύγδαλα στη φωτιά να καβουρδιστούν. Σε λεκανίτσα διαλύομε το νερό το άνθος αραβοσίτου και  τη ζάχαρη και το ρίχνομε στο μείγμα αμυγδάλων και ανακατεύομε μέχρι να πήξει. Το κατεβάζομε και ρίχνομε ξύσμα λεμονιού. Το βάζομε στη φόρμα και όταν κρυώσει στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...