25.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Γλάσο σοκολάτας (1)

Χτυπάμε καλά τρία ασπράδια και προσθέτουμε ογδόντα γραμμάρια ζάχαρη και εκατό πενήντα γραμμάρια κουβερτούρα ξυσμένη. Δένουμε το γλάσο σε μπαιν – μαρί (τα ασπράδια μαρέγκα με την ζάχαρη τα ρίχνουμε από λίγο – λίγο στο μπαιν μαρί με την σοκολάτα).

Γλάσο σοκολάτας (2)

Μία κουβερτούρα, τρείς κουταλιές σούπας γάλα τρεις κουταλιές σούπας βιτάμ, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη. Λιώνουμε σε μπαιν – μαρί.

Γλάσο σοκολάτας (3)

Λιώνουμε σε μπαιν – μαρί σκέτη κουβερτούρα και την απλώνουμε στο κέικ.

Γλάσο σοκολάτας (4)

Δύο κουταλιές σούπας βιτάμ, τριακόσια γραμμάρια βανίλια γλυκό ή λίγο περισσότερο, τρεις κουταλιές κακάο, εκατό γραμμάρια κουβερτούρα σε μπαιν μαρί όλα.

Κρέμα σοκολάτας

Ένα φλιτζάνι γάλα, μια κουταλιά ψιλή ζάχαρη, εκατό γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη, μιάμιση κουταλιά κάσταρντ πάουντεερ, μια κουταλιά γάλα επιπλέον. Ανακατέψτε το γάλα με τη ζάχαρη και βράστε. Τραβάτε από τη φωτιά, προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε έως ότου λιώσει. Προσθέστε στο μίγμα το κάσταρντ (είναι ένα είδος Γιώτης παρόμοιο με το Κορν Φλάου) και το επιπλέον γάλα. Ανακατέψτε  τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσουν και να σφίξουν Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε στο μίξερ το μίγμα με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτο. Αγοράστε κατεψυγμένες φόρμες για τάρτες, ψήστε της σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά αφήστε να κρυώσουν και γεμίστε με την κρέμα.

Φράουλες με σοκολάτα

Εκατό γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη, εκατό γραμμάρια σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη, 250 γραμμάρια φράουλες.

Λιώστε με μπαιν – μαρί χωριστά την κάθε σοκολάτα. Βουτήξτε μία – μία τις φράουλες κρατώντας τις από το κοτσάνι στην λευκή σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν τα δύο τρίτα της φράουλας. Αφήστε να πήξει η σοκολάτα και στη συνέχεια βουτήξτε τις στην κουβερτούρα μέχρι το μισό της επιφάνειας. Πολύ εντυπωσιακά φοντάν.

Τάρτα με σοκολάτα και αμύγδαλα

Διακόσια πενήντα γραμμάρια λευκή σοκολάτα λιωμένη. Δύο κουταλιές ροφινέ, ένα φλιτζάνι ψίχα αμύγδαλα καβουρντισμένα, διακόσια πενήντα γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη, δύο τρίτα φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα, τριάντα γραμμάρια βούτυρο, ξύσμα πορτοκαλιού.

Αναμιγνύουμε την λευκή σοκολάτα με το λάδι και αλείφουμε το μίγμα μέσα στην λαδωμένη βάση ορθογώνιου ταψιού διαστάσεων 19χ29 ρκ. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο έως να σφίξει το μίγμα. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και βάζουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε  το άρωμα πορτοκάλι. Αλείφουμε το μίγμα επάνω στη βάση που έχουμε ήδη στο ψυγείο και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο έως ότου σφίξει. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και κατόπιν σε τρίγωνα (Πολύ ωραίες σοκολάτες).

Κεκάκια σοκολάτας

Ενενήντα γραμμάρια βούτυρο λιωμένο, δυόμιση φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του , μισό φλιτζάνι σκόνη κακάο, τρία τέταρτα φλιτζανιού ζάχαρη, ένα αυγό ελαφρά χτυπημένο, ένα και ένα τρίτο φλιτζανιού γάλα, τρία τέταρτα φλιτζανιού λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, μισό φλιτζάνι σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη. Βουτυρώστε μια φόρμα με 12 θήκες (χωρητικότητας μισή φλυτζάνα η κάθε μια). Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε μ’ ένα κουτάλι στα φορμάκια. Ψήστε σε μέτριο φούρνο περίπου 25 λεπτά.

Κέικ σοκολάτας ζουμερό

Οκτώ αυγά, ένα βιτάμ διακόσια πενήντα γραμμάρια ζάχαρη, 250 γραμμάρια αλεύρι, δύο βανίλιες, διακόσια πενήντα γραμμάρια κουβερτούρα μπέικη όσο πιάσει το μαχαίρι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά το βιτάμ, τη ζάχαρη  και την κουβερτούρα. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους ένα – ένα και την βανίλια. Όταν ανακατευτούν καλά τα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μαρέγκα καλά χτυπημένη εναλλάξ με αλεύρι και μπέικη. Το ψήνουμε ένα τέταρτο στην πιο δυνατή θερμοκρασία  (300 ή 250 βαθμοί).

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ