Καλτσούνια λυχναράκια
Μισή φλυτζάνα βούτυρο, 1 αυγό και 1 κροκάδι για άλειμα, μισή φλυτζάνα ζάχαρη, μισό φακελάκι μπέικι, μία και ένα τέταρτο φλυτζάνας γάλα, αλεύρι όσο πάρει. Η ζύμη να μείνει για μία ώρα στο ψυγείο.
Γέμιση: επτακόσια πενήντα gr ανθότυρο, 1 φλυτζανάκι ζάχαρη, μαστίχα Χίου, κανέλα, μισή κουταλιά βούτυρο, ένα αυγό και ένα ασπράδι.
Φάβα από κουκιά
Ξεφλουδίζουμε τα κουκιά που έχομε βάλει από βραδύς στο νερό και τα ψήνομε όπως την κανονική φάβα. Ξάφρισμα μετά ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλάτι, λεμόνι, λάδι να ψηθεί και την περνάω από το μύλο.