Κρεατότουρτα
Ζυμάρι: Ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ένα κεσεδάκι βιτάμ, ένα πακέτο φαρίνα κόκκινη και μια διπλοχουφτιά επί πλέον, μαγιά μπύρας ένα τέταρτο απ’ τα πλακάκια που έχει το ΙΝΚΑ, ποτό μπύρα για να διαλύσομε τη μαγιά, ζυμάρι μαλακό και αφράτο.
Γέμιση: Μπούτι αρνιού θα το βράσω αλατοπιπερώσω. Στο βράσιμο όχι πολύ νερό ένα ποτήρι μπύρα μέσα στο νερό και μια ντομάτα ολόκληρη. Θα το ξεκοκαλίσομε ψιλά – ψιλά κομματάκια το κρέας, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Ζύμη ανοίγομε φύλλο χονδρούτσικο. Από πάνω μία στρώση τυριά (μυζήθρα, τυρί τοστ, ένα τέταρτο ξυσμένη γραβιέρα, πιπέρι, μαλάκα, μερικές κουταλιές στάκα) Κόβομε δυόσμο βάζομε από πάνω μια στρώση κρέας και από πάνω μια στρώση πάλι τυριά που το έχομε μαλάξει όλα μαζί, δυόσμο, κανέκα και στα τυριά και δυόσμο και από πάνω φύλλο. Αλείφομε με αυγό και σισάμι.
Κρεατότουρτα (2)
Υλικά: Ενάμισι μπούτι αρνί ή κατσίκι το σιγοψήνομε (λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη) μισό κιλό μαλάκα, ένα κιλό μυζήθρα, ένα τέταρτο στάκα 300 gr τυρί τοστ.
Κάνομε φύλλο όπως σπανακόπιτας. Φύλλο, τυριά, το κρέας σε κομματάκια, τυριά ξανά και τελειώνομε με τυρί τοστ και φύλλο από πάνω. Αλείφομε με αυγό σισάμι. 180-200 βαθμοί ψήσιμο. Μεγάλο ταψί να μην γίνει πολύ παχειά η τούρτα εκτός και αν μας αρέσει οπότε βάζομε μικρότερο ταψί.
Κρεατότουρτα (3) παραδοσιακή
Ζυμώνομε φύλλο με κρεατόζουμο, κρέας κατσίκι ή αρνί θηλυκό να μη μυρίζει το ζουμί. Το ξεκοκαλίζομε το ψιλοκόβομε το αλατοπιπερώνομε βάζομε και λίγη κανέλα. Μαλάσομε τη μυζήθρα και όση μυζήθρα τόσο αθότυρο συν μαλάκα και μερικές κουταλιές στάκα. Βάζομε και λίγο δυόσμο. Φύλλο χονδρούτσικο, τυριά, κρέας, τυριά φύλλο. Αλείφομε με αυγό και σισάμι. Ψήνομε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας. Τα τελευταία πέντε λεπτά τοποθετούμε το ταψί κατευθείαν κάτω στον φούρνο.