Βακαλόπιτα
Για το φύλλο: ½ κιλό αλεύρι, ½ κούπα ελαιόλαδο, νερό χλιαρό, αλάτι, ½ ποτηράκι τσικουδιά
Για τη γέμιση: 1 φιλέτο ξαρμυρισμένο παστό βακαλάο χωρίς κόκκαλα, 4-5 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 ποτηράκι ρύζι, 1 ματσάκι δυόσμο, 1 ματσάκι μαϊντανό, λίγη ρίγανη, 1 φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα, ελαιόλαδο. Το ζουμί όπου βράσαμε τον μπακαλιάρο.
Βράζουμε σε λίγο νερό το βακαλάο με ένα φύλλο δάφνη. Ανοίγουμε πρώτα το φύλλο για να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Κάνουμε μια ελαστική μπάλα με όλα τα υλικά, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται. Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα με λεπτό πλάστη και στρώνουμε το πρώτο σε λαδωμένο ταψί. Διαλύουμε το βακαλάο με το χέρι σε πολύ μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο το ρύζι το βακαλάο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το ζουμί που βράσαμε το ψάρι. Η γέμιση δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή. Τη στρώνουμε στο ταψί, και από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα ή μια ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.