Κέικ καρύδας με σιρόπι
Ενάμιση ποτήρι αλεύρι, ενάμιση ποτήρι καρύδα ινδική, ένα ποτήρι ζάχαρη, δύο κουταλιές μπέικι, έξι αυγά, ένα βιτάμ, ένα ποτηράκι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
Σιρόπι: Δύο ποτήρια νερό, ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού, ανθόνερο.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, την καρύδα και σταδιακά από λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπέικι. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σε στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 45 λεπτά.
Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό το λεμόνι και τη βανίλια ή το ανθόνερο, προς το τέλος όμως. Βράζουμε μέχρι να δέσει για σιρόπιασμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ και το αφήνουμε να το απορροφήσει τελείως.
Ρολό κακάο
Ένα ποτήρι αλεύρι, πέντε κουταλιές κακάο, πέντε αυγά, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα τρίτο από ένα ποτηράκι κρασιού κονιάκ, ενάμιση κουταλάκι μπέικι πάουντερ, τρεις βανίλιες
Για τη γέμιση: Ένα κουτί έτοιμη σαντιγύ ή μαρμελάδα της αρεσκειάς μας, μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κονιάκ, στο οποίο έχουμε διαλύσει το μπέικι, τις βανίλιες και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί (με κουτάλι και όχι στο μίξερ) μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Στρώνομε μια λαδόκολλα σε τετράγωνο ταψί, απλώνομε το μείγμα και το ψήνομε στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά περίπου. Όταν ξεκολά το γλυκό εύκολα από τη λαδόκολλα είναι έτοιμο. Το αναποδογυρίζομε σε άλλη λαδόκολλα στην οποία έχομε σκορπίσει ζάχαρη άχνη. Μόλις κρυώσει λίγο, απλώνουμε τη σαντιγύ τυλίγομε σε ρολό και βάζομε στο ψυγείο να παγώσει. Το κόβομε σε φέτες.