19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Χοιρινό με μπύρα και πορτοκάλι
Ενάμιση κιλό χοιρινό ρολό, τρία τέταρτα φλυτζανιού φυτίνη, ένα κουτί μπύρα, χυμό από δύο πορτοκάλια, μία με δύο φλούδες ολόκληρες πορτοκάλι (τα πορτοκάλια να μην έχουν γυαλιστεί μ’ αυτό που τα γυαλίζουν) δύο κρεμμύδια κομμένα, αλάτι, πιπέρι.
Πλένω το κρέας καλά, το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και το σωτάρω με την φυτίνη σε σιγανή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές. Όταν πάρει χρώμα, σβήνω με τη μπύρα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτω τις φλούδες, κρεμμύδια, αλατοπίπερο, χαμηλώνω την φωτιά. Σιγοψήνω επί μία ώρα.

Χτυπητή με καρότο

Μισό κιλό μυζήθρα, δύο καρότα μεγάλα τριμμένα στο ρεντέ, μία καυτερή κίτρινη πιπεριά, αλάτι, λάδι, δύο φλυτζανάκια. Τα χτυπώ όλα μαζί.

Βασιλόπιτα
Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και αρέσει πολύ
Οκτώ αυγά, τρία φλυτζάνια ζάχαρη, τρία φλυτζάνια αλεύρι, δύο κουταλάκια μπέικι, μία φλυτζάνα ραφινέ, μία φλυτζάνα γάλα, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού.
Κτυπάμε τους κρόκους με ζάχαρη, τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνω στους κρόκους εναλλάξ ασπράδι – αλεύρι. Στο ενδιάμεσο ρίχνω το λάδι και το γάλα και συνεχίζω τελειώνοντας με ασπράδι. Το μπέικι το έχω ανακατέψει με αλεύρι. Πασπαλίζω με άχνη ή με γλάσο σοκολάτας ή με σκέτη κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν – μαρί.

Κρέπες
Δύο φλυτζάνια γάλα, μία φλυτζάνα τυρί τριμμένο, μια φλυτζάνα αλεύρι, τρία αυγά ολόκληρα, ένα κουτάλι σούπας κορν φλάο, λίγο πιπέρι, αλάτι.

Λουκουμάδες
(πολύ ωραίοι)
Μαγιά μπύρας ένα πλακάκι (ένα δάκτυλο πάχος), πενήντα γραμ. ρυζάλευρο, δύο νεροπότηρα νερό βρασμένο, ένα κουταλάκι αλάτι, δύο κουταλάκια ζάχαρη, τρία ποτήρια αλεύρι.
Σ’ ένα ποτήρι θα βάλω το νερό και θα διαλύσω τη μαγιά. Σε άλλο ποτήρι θα διαλύσω το ρυζάλευρο και θα τα ανακατέψω όλα (αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι και μαγιά). Θα αφήσω το μείγμα 20 λεπτά (είκοσι) και είναι έτοιμο. Βάζομε πολύ λάδι σε τσικάλι να κάψει. Ρίχνομε ένα-ένα λουκουμά μέσα. Το σιρόπι κρύο. Τρία ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό. Τους βουτάμε μέσα και μετά τους πασπαλίζομε με σισάμι και κανέλλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...