Λικέρ από βερίκοκα
150 σπόροι από βερίκοκα καθαρισμένους από τον χονδρό φλοιό. Μόνο 10-15 μαζί με τον χονδρό φλοιό.Τους βάζουμε σε δύο μπουκάλια κονιάκ και τους αφήνουμε στον ήλιο δύο μήνες μέρα νύχτα καλά κλεισμένους. Όταν είναι έτοιμο το κονιάκ (σε δύο μήνες) βράζουμε πέντε ποτήρια ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό 8-9 λεπτά. Όταν κρυώσουν ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσικουδιά μέσα στο σιρόπι. Στραγγίζουμε το κονιάκ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Καρύδες
12 αυγά, 1 κιλό καρύδα, 1 κιλό ζάχαρη σιμιγδάλι ψιλό ένα κρασοπότηρο ανθόνερο (λαδόκολλα) κροκάδια με ζάχαρη, ασπράδια μαρέγκα και όλα μαζί τα πλάθουμε στρογγυλά. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε μέτριο φούρνο. Σχεδόν ζεστά τα ξεκολλάμε.
Λεμονάδα
Στύβουμε λεμόνια (πρέπει να είναι ολόφρεσκα). Τα περνάμε δυο φορές από ψιλό σουρωτό και από τουλπάνι. Μετράμε ένα μέρος λεμόνι, ένα μέρος ζάχαρη. Στα τρία κατόπιν νεροπότηρα ζάχαρη μισό νεροπότηρο νερό.
Βάζουμε στη φωτιά τη ζάχαρη με το νερό να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσοχή μην βράσει. Αφήνουμε και κρυώνει εντελώς ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κάνει κρούστα. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τον χυμό λεμονιού αναμιγνύουμε καλά βάζουμε σε μπουκάλια και φυλάμε στο ψυγείο. Είναι συμπυκνωμένη.