21.8 C
Chania
Thursday, November 21, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Μαρμελάδα καρπούζι
Ένα κιλό ψίχα καρπουζιού κομμένη κυβάκια, μισό κιλό απ’ το άσπρο του καρπουζιού σε κυβάκια και αυτό, 400 γρ. ζάχαρη, τρεις βανίλιες, φλούδα λεμόνι, χυμός λεμόνι,
Αφήνομε μισή ώρα καρπούζι με ζάχαρη. Βράζομε 20 λεπτά, περνάμε από μίξερ. Ρίχνομε μέσα τα δύο τρίτα του λεμονιού και τις δύο βανίλιες και τις φλούδες του λεμονιού. Βράζομε σε δυνατή φωτιά έως να δέσει. Περίπου 35 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνομε την μια βανίλια και το ένα τρίτο του λεμονιού. Πολύ ωραία μαρμελάδα.

Σύκα μαρμελάδα
Πλένομε τα σύκα, να είναι πολύ ώριμα, τα στεγνώνομε, κόβομε τα κοτσανάκια και τα σύκα σε μικρά κομμάτια με τα φλούδια όπως είναι. Ένα κιλό σύκα, μισό κιλό ζάχαρη. Τα λιώνομε πολύ καλά με τα χέρια μας. Βάζομε χυμό από μισό λεμόνι. Ξανά ανακατεύομε. Αφήνομε μισή ώρα.
Σε χαμηλή φωτιά βράζομε επί πέντε λεπτά. Κατεβάζομε. Θερμαίνομε φούρνο στους 230 βαθμούς. Παίρνομε ένα πυρέξ και ρίχνομε 4 κουταλιές νερό. Ρίχνομε μέσα την μαρμελάδα και φουρνίζομε επί 35 περίπου λεπτά. Ανακατεύομε 1-2 φορές ξεκολλώντας τις άκριες του πυρέξ. Προς το τέλος ρίχνομε μια βανίλια και το μισό λεμόνι. Ανακατεύομε. Όταν την βγάλομε απ’ τον φούρνο την λιώνομε με την κουτάλα του πουρέ.

Μαρμελάδα ντομάτα
(Δεν την έχω φτιάξει, μου την έχουν συστήσει για ωραία)
Ένα κιλό ντομάτες ώριμες και γερές, 600γρ. ζάχαρη, ένα μασούρι κανέλα, μερικά γαρύφαλλα σκόνη, λίγη αρμπαρόριζα, μια βανίλια.
Ξύνομε την ντομάτα και βράζομε όλα μαζί. Προς το τέλος χυμό λεμονιού. Έχει δέσει στους 130 βαθμούς (ειδικό θερμόμετρο). Συνοδεύεται με τυρί ως γλυκός μεζές.

Μαρμελάδα πεπόνι
Ενάμιση κιλό πεπόνι καθαρισμένο κομμένο σε κύβους, μισό κιλό ζάχαρη, δύο κουταλιές λικέρ πορτοκάλι, ένα κουταλάκι χυμός λεμονιού, δύο κουταλιές χυμός ρόδι.
Βράζομε σε μέτρια φωτιά το πεπόνι με την ζάχαρη και το λικέρ για μισή ώρα ανακατεύοντας συχνά ώσπου να πήξει η μαρμελάδα. Ρίχνομε τον χυμό λεμονιού και ροδιού και ανακατεύομε. Όταν κρυώσει φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Παγωτό παρφέ καραμελέ
2 γάλατα Βλάχας, 1 light και ένα πλήρες. Τα ανοίγω τελείως και πετάω τα καπάκια. Τα βάζω κατάψυξη 6 ώρες. Δύο κούπες ζάχαρη, 1 ερμόλ, 3 βανίλιες, λίγο amaretto.
Όλα τα χτυπάμε δυνατά 10 λεπτά.
Καραμέλα: δύο κούπες ζάχαρη, μιάμιση κούπα αμύγδαλα αξεφλούδιστα. Κομμένα στα τρία, καβουρντισμένα λίγο στο φούρνο και μετά στην καραμέλα. Τη σπάω κομμάτια και την ρίχνω στο παγωτό.

Παγωτό βανίλια
Πέντε ζελατίνες, δύο ποτήρια νερό, δύο κουτιά γάλα εβαπορέ, δύο ποτήρια του νερού όχι πολύ γεμάτα ζάχαρη, δύο βανίλιες, λίγο αλάτι.

Παγωτό κακάο
Χρησιμοποιούμε τα παραπάνω υλικά εκτός την βανίλια και προσθέτομε επιπλέον ένα κουταλάκι κακάο. Τις ζελατίνες τις λιώνομε σε δύο ποτήρια κρύο νερό. Άμα λιώσουν καλά τις ρίχνομε στα άλλα υλικά και όλα μαζί στο μίξερ επί 10 λεπτά χτύπημα, κατάψυξη. Ξαναχτυπάμε και πάλι βέβαια κατάψυξη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ