Οι κουραμπιέδες απλώνουν στο ψήσιμο όταν έχει πέσει στη ζύμη μας παραπάνω ζάχαρη. Αν συμβεί αυτό, δεν διορθώνεται. Άλλωστε την γλύκα την παίρνουν με...
Τυρόπιτα εύκολη
Πέντε αυγά, ένα κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, μισό κιλό κασέρι τριμμένο.
Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα αφήνω μια ώρα περίπου. Δύο φύλλα σφολιάτα,...
Θα γράψομε πρώτα τις αλμυρές και κατόπιν τις γλυκές. Αρχικά θα ξεκινήσομε με τις ζύμες που θα διαλέξετε για ν’ ανοίξετε φύλλο.
Φύλλο για σπανακόπιτες,...
Χοιρινό μπούτι ψητό
Παίρνετε αλουμινόχαρτο το βάζετε διπλό και στη μέση βάζετε το μπούτι περίπου 2,5 κιλά. Το χαράζετε σταυρωτά στο πιο χονδρό σημείο. Ρίχνετε...
Κοντοσούβλι
Δύο κιλά τρυφερό χοιρινό κρέας από την νεφραμιά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο λάδι, λίγο κύμινο, χυμό λεμονιού, τρεις πιπεριές σε τέταρτα, 2-3 ντομάτες σκληρές...
Λικέρ βύσσινο
Ένα κιλό βύσσινα, ένα κιλό ζάχαρη, ένα κιλό κονιάκ, 2-3 ξυλάκια κανέλας, 5-6 γαρύφαλλα.
Πλένομε τα βύσσινα και τα βάζομε σε μια γυάλα με...
Τούρτα με κάστανα
Ένα κιλό κάστανα, μιάμιση φλυτζάνα άχνη ζάχαρη, μια φλυτζάνα φρέσκο βούτυρο, 150 γρ. κουβερτούρα, λίγο κονιάκ, τρία φύλλα παντεσπάνι.
Βράζομε τα κάστανα επί...
Κάστανα κομπόστα
Τρία τέταρτα του κιλού κάστανα, μιάμιση φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη, μια φλούδα λεμονιού, δύο βανίλιες, μιάμιση φλυτζάνα νερό.
Αφαιρείτε την εξωτερική φλούδα από τα κάστανα...
Γαυράκια
Δύο πιπεριές κόκκινες, δύο κίτρινες, δύο πράσινες, δύο κρεμμύδια μεγάλα κομμένα φέτες λεπτές, ένα ματσάκι μαϊντανό.
Αυτά όλα θα τα βάλω στο τηγάνι μ’ ένα...
Κρέπες με κιμά
Δύο φλυτζάνια γάλα, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο, μια φλυτζάνα αλεύρι, τρία αβγά ολόκληρα, μια κουταλιά σούπας κορνφλάουρ, λίγο πιπέρι, αλάτι.
Γέμιση: Μισό κιλό...
Ρολό κιμά
Παίρνομε πέντε φύλλα του μπακλαβά, τα βουτυρώνομε. Ψήνομε τον κιμά, περίπου μισό κιλό, όπως για μακαρόνια. Τον σουρώνομε να μην έχει υγρά. Βάζομε...
Χοιρινό με τα κάστανα
(πολύ νόστιμο)
Κόβομε το χοιρινό μικρά κομμάτια. Το τσιγαρίζομε με κρεμμυδάκι και λάδι καλά. Το σβήνομε με κρασί. Βάζομε δύο ώριμες ντομάτες...
Σάλτσα μαϊντανού
Μια δόση μαγιονέζα, μισό ματσάκι μαϊντανό.
Πλένομε και ψιλοκόβομε τον μαϊντανό. Σχεδόν τον πολτοποιούμε. Ετοιμάζομε την μαγιονέζα και προσθέτομε σιγά – σιγά τον μαϊντανό...
Μαρμελάδα καρπούζι
Ένα κιλό ψίχα καρπουζιού κομμένη κυβάκια, μισό κιλό απ’ το άσπρο του καρπουζιού σε κυβάκια και αυτό, 400 γρ. ζάχαρη, τρεις βανίλιες, φλούδα...