25.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Σπουδαία διάκριση για τον Επ. Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου Κρήτης Γ. Πέππα και συνεργάτες του

Ημερομηνία:

Η εργασία με τίτλο «An Experimental Methodology for Modeling Surge Protective Devices: An Application to DC SPDs for Electric Vehicle Charging Stations» και συν-συγγραφείς τον Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης Γεώργιο Πέππα και συνεργάτες του από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), δημοσιευμένη στο περιοδικό IEEE Transactions on Industry Applications, vol. 60, pp. 1645-1655, Jan./Feb. 2024, έλαβε το βραβείο 2024 IEEE/IAS Power Systems Protection Prize Paper Award.

Η ερευνητική εργασία αφορά στην ανάπτυξη ενός μοντέλου συντονισμού μονώσεων, βασισμένου σε πειραματικά δεδομένα, με στόχο την αποτελεσματική ηλεκτρική προστασία ενός DC σταθμού ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καλύπτοντας ένα ευρύ συχνοτικό φάσμα κεραυνικών πληγμάτων, ενώ παράλληλα γίνεται αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας διαφορετικών συστημάτων προστασίας έναντι υπερτάσεων.

Η ερευνητική ομάδα που βραβεύτηκε απαρτίζεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Θωμά Τσοβίλη και τους υποψήφιους διδάκτορες Αλέξανδρο Χατζηκώστα και Ευάγγελο Στάικο του Τμήματος ΗΜΜΥ του ΑΠΘ και τον Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης Γεώργιο Πέππα. Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας στις 19 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου 2024 IEEE/IAS Industrial and Commercial Power Systems Technical Conference.

Σπουδαία διάκριση για τον Επ. Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου Κρήτης Γ. Πέππα και συνεργάτες του
Ο Επ. Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου Κρήτης Γ.  Πέππας

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης: Επέκταση σε νέα προϊόντα με παραγωγική μονάδα στην Αττική

Η αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της Κατσέλης, η πορεία...

Καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής | Μέρος 3ο

Συνεχίζουμε να σας παρουσιάζομε εκλεκτούς καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής...