16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Σπωνδή στον Έρωτα

Ημερομηνία:

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου στις 9:30 μ.μ.
Αίθουσα “Μάνος Κατράκης” – Οδός Ιφιγενείας – Λόφος Χρυσής Ακτής

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την δημιουργία ενός κοινωνικού έργου αναφοράς στη Συνύπαρξη Ποίησης και Μουσικής ως μέσον επικοινωνίας για την προσωπική και κατ’ επέκταση συλλογική ανάπτυξη, δημιουργούνται θεματικές ενότητες που στόχο έχουν την ευγενή ευαισθητοποίηση του κοινού.

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, ανθρώπων των Γραμμάτων και των  Τεχνών αλλά και ερασιτεχνών κάθε ειδικότητας,  σκοπεύουμε στην από  κοινού προσπάθεια για τη διατήρηση και τη διάδοση του  Ελληνικού Πνεύματος και της Ελληνικής Παράδοσης.
 Σπωνδή στον Έρωτα
Η εκδήλωση αυτή αναφέρεται στον Ανίκητο Θεό Έρωτα με τις δύο φύσεις, τον γεμάτο Φως αλλά και Πυρ, τον άρρηκτα συνδεδεμένο με την ψυχή του ανθρώπου, αφού αποτελεί γι’ αυτήν το αιώνιο ταξίδι μεταξύ χαράς και λύπης με προορισμό το πνευματικό κάλλος και την αυτοεκτίμηση, αρετές, που αποκτώντας τις, τον αξιώνουν να συμβάλει στη συμπαντική ισορροπία.

Συντελεστές της μουσικής βραδιάς:

  • Βιργινία Παυλοπούλου – τραγούδι, επιλογή κειμένων.
  • Γιώργος Λουτσέτης – Πιάνο, τραγούδι

    Μαίρη Παυλοπούλου: Βοηθός παραγωγής – Δημόσιες σχέσεις      

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν

Αποσπάσματα από ποιήματα των:

Οδυσσέα Ελύτη, Τάσου Λειβαδίτη, Τίτου Πατρίκιου, Αλκυόνης Παπαδάκη,
Gergana’sBardza.

Τραγούδια και μουσικές των:

Μίκη Θεοδωράκη, Νίκου Ζούδιαρη, Ελένης Καραΐνδρου, Γιώργου Καζαντζή, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Θέμη Καραμουρατίδη, Μάνου Χατζιδάκι,
και πρωτότυπες συνθέσεις του Γιώργου Λουτσέτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ