14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Παραδόθηκε αυτοβούλως στην αστυνομία

Ημερομηνία:

Αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Η ΕΛΑΣ τον αναζητούσε μετά από μήνυση που κατέθεσε πρώην σύντροφός του εναντίον του, για δημοσιοποίηση υλικού ερωτικού περιεχομένου.

Στις Αρχές παραδόθηκε ο παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός Στάθης Παναγιωτόπουλος, λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης (22/12).

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μετέβη αυτοβούλως στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς η αστυνομία τον αναζητούσε τις τελευταίες ώρες.

Η στιγμή της παράδοσής του όπως την κατέγραψε το GRTimes.gr:

Μετά τη μήνυση που είχε κατατεθεί εις βάρος του από πρώην σύντροφό του, και η οποία είχε τον χαρακτήρα του διαρκούς αυτοφώρου, ανά πάσα ώρα και στιγμή που θα εντοπιζόταν ο παρουσιαστής, οι Αρχές θα τον συνελάμβαναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράδοσή του ήταν οικειοθελής αλλά κατόπιν συνεννόησης με τις Αρχές και ελεγχόμενη, που σημαίνει ότι ήταν υπό παρακολούθηση.

Θα ακολουθήσει κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι που μένει ο παρουσιαστής στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην εξοχική κατοικία που διαθέτει στην Αλόννησο, και αναμένεται να αποφασιστεί πότε θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα

Νωρίτερα, ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί οικογενειακή φίλη του παρουσιαστή και μία από τις κοπέλες που έχουν προχωρήσει σε καταγγελία για δημοσιοποίηση υλικού ερωτικού περιεχομένου εναντίον του, είχε κάνει λόγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη για ενδεχόμενη σύλληψη του Στάθη Παναγιωτόπουλου εντός της ημέρας.

Ο κ. Λύτρας ανέφερε στην πως, πέρα από τις δύο κοπέλες που έχουν κάνει καταγγελία σε βάρος του πρώην παρουσιαστή της εκπομπής “Ράδιο Αρβύλα”, υπάρχουν άλλα επτά παράνομα βίντεο με ισάριθμες κοπέλες στο διαδίκτυο και σχετίζονται με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Έτσι, οι περιπτώσεις ανέρχονται σε εννέα σύμφωνα με τον ποινικολόγο.

“Όποια κοπέλα έχει πέσει θύμα τέτοιων καταστάσεων να πάει στις αρχές να μιλήσει, δεν έχει να ντραπεί για κάτι. Να μην κατηγορούμε τα θύματα. Είναι φαλλοκρατικό να λέμε ότι οι κοπέλες έφταιγαν που επέτρεψαν καταγραφή. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να δημοσιοποιεί κατά αυτόν τον τρόπο”, είπε ο κ. Λύτρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (21/12) ο ποινικολόγος έφερε στο φως την καταγγελία νεαρής κοπέλας, πρώην συντρόφου του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Όπως είπε, είχε επικοινωνία με την κοπέλα που είδε ερωτικά βίντεο και φωτογραφίες της ίδιας με τον συγκεκριμένο παρουσιαστή να έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

“Επικοινώνησε μία κοπέλα μαζί μου, που είναι μάλιστα οικογενειακή φίλη του Παναγιωτόπουλου. Πριν από κάποια χρόνια είχαν μια σχέση. Πληροφορήθηκε προχθές ότι ο συγκεκριμένος είχε ανεβάσει βίντεο από τη συνεύρεσή τους και φωτογραφίες της κοπέλας στο Διαδίκτυο. Οποιαδήποτε έχει συνάψει στο παρελθόν σχέση μαζί του, αντιλαμβάνεστε ότι είναι σε μια κατάσταση που περνάει από το μυαλό της αυτό” είπε.

Ο κ. Λύτρας ανέφερε πως υπέβαλε χθες μήνυση και τόνισε πως πρόκειται για μεταγενέστερη περίπτωση από αυτήν που προκάλεσε τον σάλο με τον παρουσιαστή.

"google ad"

Οι ενδεχόμενες ποινές

Σε σχέση με τις ποινές για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, ο κ. Απόστολος Λύτρας είπε ότι είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και προβλέπουν έως πέντε χρόνια φυλάκιση, ωστόσο η κάθε καταγγελία προσμετράται ξεχωριστά. Ο ίδιος διευκρίνισε πως αν υπήρχε οικονομικό όφελος πάνω από 120.000€ τότε οι κατηγορίες θα ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Εισαγγελική παρέμβαση

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Μετά την αρχική αποκάλυψη ότι δημοσιοποίησε υλικό ερωτικού περιεχομένου με πρώην σύντροφό του, εν αγνοία της, ακολούθησαν ανάλογες καταγγελίες κι από άλλες γυναίκες.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα το αδίκημα της “ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση”.

Εξετάζεται η αυστηροποίηση της ποινής για revenge porn

Στην αντιμετώπιση του φαινομένου του revenge porn προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε η υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει την αυστηροποίηση της ποινής που προβλέπεται για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης – διακίνησης, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την ερωτική ζωή. Συγκεκριμένα, μελετά την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης σε κακούργημα και κατ’ επέκταση την αύξηση της επαπειλούμενης ποινής.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υπάρξει ειδική επιβαρυντική περίσταση όταν η πράξη στρέφεται κατά ανηλίκου θύματος στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας των ανηλίκων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...