13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στήλη Άλατος

Ημερομηνία:

– Μπον ζουρ κυρίες και κύριοι. Σήμερον παράστασις μεγαλειώδης εκ Παρισίων… Ταρατατζούμ, τζουμ, τζουμ. «Οι επενδυτές ξανάρχονται». Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, δεν είναι Ρώσοι, δεν είναι αμερκάνοι. Είναι τρε σικ φραντσέζοι.

– Ε ντε λα μαγκέ ντε λαϊκή αγορά του Σαββάτου. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Πωλείται χώρα ευάερη, ευήλια και γνώστης του σαβουάρ βιβρ. Όποιος παίρνει ξαναπαίρνει.

– Πάρε- πάρε, απ’ όλα έχω μουσιού Ολάντ. Και λιμάνια έχω, και τραίνα έχω, και του πουλιού το γάλα. Μόνο αεροδρόμια μη μου ζητήσεις, τα πήραν όλα κάτι μοναχοφαγάδες Γερμανοί.

– Δες τον ΑΔΜΗΕ πως σπαρταράει.. Νεράκι από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, καλύτερο κι απ’ τα γαλλικά κρασά. Και για επιδόρπιο υγρογονάνθρακες να γλύφει η μαντάμ σου τα δάχτυλά της.

– Δώσε ότι θες μωρέ, δεν πειράζει, εσύ είσαι φίλος ψυχοπονιάρης. Τόσες φορές έχεις δακρύσει για αυτά που τραβάμε από τους κακούς Γερμαναράδες…

– Εδώ κυρίες και κύριοι η παράστασή μας έλαβε τέλος. Κρατήστε για επιμύθιο και σκέψη: Στην εξωτερική πολιτική φίλοι κι εχθροί, καλοί και κακοί δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο συμφέροντα και στη βάση αυτών διαμορφώνεται οι διεθνείς σχέσεις. Τι είπατε;

– Ακούω καλά; Πάμε όλοι μαζί, με μια φωνή. «Ελλάς – Γαλλία μπανανία».

– Μπανανία ναι, αλλά ξεφτέρια στα μαθηματικά. Για να μειωθεί στο μισό η δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης όπως απαιτεί το μνημόνιο, είτε θα περιοριστούν στο μισό οι δικαιούχοι, είτε στο μισό το επίδομα, λένε οι επαΐοντες.

– Απλά διαιρούμε διά δύο και διπλασιάζουμε τους ξεπαγιασμένους γερόντους, και τις αναθυμιάσεις από τα μαγκάλια στα φτωχόσπιτα.

– Για να διορθωθεί το χάλι του ΟΑΕΕ, μαθαίνω, μελετάται ελάχιστη υποχρεωτική εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες ένα κατοστάευρω. Εκατό επί 12 επί κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες, τσουπ γεμίζουν τα ταμεία. Μαγική πράξη ο πολλαπλασιασμός. Πού θα τα βρουν; Δικό τους πρόβλημα.

– Σας αφήνω για σήμερα γιατί χτυπάει το τηλέφωνο του γείτονα και θέλω να στήσω αυτί…

-Ντριιιν! -Ποιος; -Ο Χουλιαράκης είμαι κ. Φερβέι. Ψηφίστηκαν την Παρασκευή τα προαπαιτούμενα. – Heel goed… πάμε για το δεύτερο γύρο τώρα…

Ρ.Μ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ