14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Στήλη Άλατος

Ημερομηνία:

– Απαγορεύεται να κυβερνήσουν δυνάμεις ενάντια στην ευρωζώνη. Είπατε τίποτα; Καλημέρα σας…

– Σε ελεύθερη μετάφραση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας – της ποιάς; – της Πορτογαλίας δήλωσε: Και τι θέλετε δηλαδή, να αφήσουμε τη χώρα να κυβερνηθεί από την αριστερά και τους κομμουνιστές και να δημιουργηθεί ρήξη στις σχέσεις μας με τις Βρυξέλες;

– Πάρτε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας να έχετε να πορεύεστε για το επόμενο εξάμηνο κι άλλη φορά να ψηφίζετε με σύνεση.

– Πραξικόπημα… Όχι καλέ, απλά η Ευρώπη βοηθάει τους Πορτογάλους να καταλάβουν το λάθος τους. Θυμάστε που μας βοήθησε κι εμάς; Μεσοκαλόκαιρο; Δημοψήφισμα; Το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ; Κάπως έτσι…

– Περνάμε ωραίας όμως. Πραξικοπήματα, εκβιασμοί, πιέσεις… Μια χαρά… Ανταλλάσουμε και επισκέψεις, στρώνουμε και ξεστρώνουμε κόκκινα χαλιά. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

– Να, πριν λίγο έπλενα τα πιατάκια του γλυκού από την επίσκεψη του Φρανσουά. Μετά πήγα καλού – κακού και καμουφλάρισα το σπιτάκι του σκύλου γιατί – όπως είπε – τα κόκκινα δάνεια θα κριθούν στο Eurogroup.

– Και χτυπάει το κουδούνι, και σκάει ο Ντομπρόβσκις με κουτί στα χέρια. Τσου, δεν ήταν φοντανάκια. Προαπαιτούμενα ήταν. Δωράκι για τον Αλέξη τον ισοδύναμο. Κι ένα ζουρνά κρατούσε στο άλλο χέρι αλλά δεν ξέρω γιατί.

– Στην πιάτσα πάντως η συζήτηση με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση έχει φύγει από τα ισοδύναμα και γίνεται πλέον με όρους στοιχημάτων για το που θα κάτσει το ποσοστό στα φροντιστήρια. Έχουμε χάσει το μέτρημα με τις παρατάσεις…

– Παράταση σε όλα. Με παρατάσεις ζούμε …

– Παράταση και στην αγωνία μας – λέμε τώρα – για την ηγεσία της ΝΔ. Με χαιρετούρες με τους εργαζόμενους της Eldorado Gold στις Σκουριές ξεκινάει το τρίτο σποτ του Άδωνη.

– Παράταση και στην ιστορία με το πόθεν έσχες του κυρ Αλέκου, του Φλαμπουράρη ντε. Αν και δήλωσε στο πόθεν έσχες – λέει  περισσότερα απ’ όσα έχει, τώρα θα καταθέσει νέο. Το νέο είναι ότι η προσβολή της νοημοσύνης μας δεν έχει τελικά όρια.

– Μόνο στα χρέη μου παράταση δεν βλέπω… Και μένω μόνη, σαν την ανεμώνη, να αναζητώ ισοδύναμα για τον ληγμένο λογαριασμό του ΟΤΕ…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...