20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Στήλη Άλατος

Ημερομηνία:

– Καλημέρα με τσακίρ κέφι σήμερα αδέρφια. Με ποίηση και ζεμπεκιές…

– «Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια με αποφασιστικότητα για τον τόπο σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες στροφές, τις ανηφορικές», είπε το πρωί ο Αλέξης για να φτάσουμε «στο φρύδι του βουνού σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο». Καλέ δεν είναι πρωθυπουργός αυτός, ποιητής είναι…

– «Κι όπως θα παίρνω τις στροφές εσύ αν θέλεις κοίταζε με / Τα μάτια σου δυο μαχαιριές και εκεί επάνω στο χορό αποτελείωσε με» τραγούδαγε ο μέγας Τερλέγκας, και δεν θέλω σχόλια για την κουλτούρα μου…

– Θα τη ρίξω τη ζεμπεκιά κοιτώντας τον Αλέξη στα μάτια. Για το ποιος θα αποτελειώσει ποιον θα σας γελάσω…

– Στροφές και φούρλες και ο λαγός… Όχι αυτός στο στιφάδο… Ο άλλος, ο σύντροφος Παπαδημούλης που εμφανίστηκε προβληματισμένος για το ότι η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίστηκε στους 153.

– Αλλά δεν αγχώνομαι ξέρει από στροφές ο ευρωβουλευτής της καρδιάς μας. «Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είπε ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και για τη διεύρυνση». Τα’ πανε και με τον Παυλόπουλο άλλωστε πρωί – πρωί με τον καφέ.

– Πάρτη πιο κλειστά τη στροφή, καλέ μου. Θα βρεις πάνω στη Φώφη και το Λεβέντη και θα τρέχουν οι ασφαλιστικές να βγάλουν άκρη για το ποιος φταίει.

– Να βάλουμε πραγματογνώμονα το Μπαλάφα; «Κάποτε είχαμε αγανακτισμένους πολίτες… Δε χρειαζόμαστε αγανακτισμένους πολίτες» φώναξε σε βουλευτή του ΚΚΕ που τον διέκοψε.

– Αχ αυτός ο λαός ο αγανακτισμένος… Και φταίχτης και δαρμένος;

– Στην τελευταία στροφή πριν τις εσωκομματικές εκλογές και η ΝΔ. “Τι τζιχάντ, τι τζιτζιχάντ”, σχολιάζει φίλος στο τουίτερ. Κακός άνθρωπος…

– Ενώ εγώ, ψυχοπονιάρα γαρ, ανησυχώ και για τα νεοφιλελέ αδέρφια, όχι μόνο για τα δικά μας τα ΣΥΡΙΖόπουλα. Είδε κι η νονά μου στο φλιτζάνι μια στροφή κι από πίσω έναν γκρεμό και σκιάχτηκα…

– Η σκέψη μου στο πλευρό σας νεοδημοκράτες σύντροφοι, αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα ρίξω και μια ζεμπεκιά για πάρτη σας. «Συννεφιασμένη Κυριακή / μοιάζεις με την καρδιά μου / που έχει πάντα συννεφιά / Χριστέ και Παναγιά μου»

– Χριστέ και Παναγιά μου, και λίγα λέω…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ