20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στήνονται τα πρώτα “ενωτικά” αγροτικά μπλόκα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Μετά την Εγνατία και τον Θεσσαλικό κάμπο, τα πρώτα αγροτικά μπλόκα στην Κρήτη θα στηθούν την ερχόμενη Τρίτη και θα έχουν σημείο αναφοράς τον κόμβο των Πεζών. Την κινητοποίηση διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση και θα αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα του κλίματος που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο του Ηρακλείου. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 10 το πρωί και σε πρώτη φάση θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα καθώς οι διοργανωτές θέλουν να στείλουν μήνυμα στην πολιτεία με την παρουσία τους και όχι να ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς. Παράλληλα η κινητοποίηση θα είναι η πρώτη φωνή από την Κρήτη που θα φωνάξει “παρόν” στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ, χθες, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση -η οποία ξεκίνησε στις 19.00 και συνεχίζονταν έως και τις 21.30- το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων αποφάσισε να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών.

Αν και δεν είχε αποφασιστεί η ημερομηνία και η διάρκεια των κινητοποιήσεων οι αγρότες των Χανίων προσανατολίζονται σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς δημοσίων υπηρεσιών (της ΔΟΥ και της Τράπεζας της Ελλάδος).

Επίσης μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων προχώρησαν σε μια “ιστορική” πρόταση προς τα μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων (οι οποίοι πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ) για κοινή δράση.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΟΑΣ Γιώργος Μπικάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Σοφοκλή Τσουρουνάκη και του μετέφερε την πρόταση αυτή.

Ο κ. Τσουρουνάκης επιφυλάχθηκε να θέσει την πρόταση στο Δ.Σ. της Ενωτικής σημερα, και αυτό να αποφασίσει.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Βαρδής Καλογεράκης

http://www.neatv.gr/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση: «Αυτός ο ρόλος ήθελε Ελένη Παπαδάκη» από τις εκδόσεις Ροδάμανθυς

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό...

Σεμινάρια αλιευτικού τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης και τα τμήματα αλιείας των Περιφερειακών ενοτήτων

Ολοκληρωθήκαν με επιτυχία τα σεμινάρια Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε...