16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Στήνουν κάλπη και για Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Και τρίτη κάλπη θα στηθεί στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αφού η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε συναντηθεί και με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, από τον οποίο απέσπασε το «ναι» στην πρόταση για να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται πως η Χρυσή Αυγή έχει 18 βουλευτές, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ με το «ναι» του κ. Νικολόπουλου οι υπογραφές που συγκεντρώνονται φτάνουν τις 37, ξεπερνώντας των αριθμών των τριάντα που χρειάζεται για να στηθεί κάλπη.

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος εκτός απότη στήριξη των ανεξάρτητων βουλευτών, θα ζητήσει και τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση του να στηθούν κάλπες για να συσταθεί προκαταρκτική για τους πρώην πρωθυπουργούς Λουκά Παπαδήμο και Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και για τους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην πρόταση του για προκαταρκτική εξέταση κατηγορεί τους τέσσερις πολιτικούς για υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος και συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

Ο κ. Καμμένος έκανε γνωστό πως η πρόταση του κόμματός του θα κοινοποιηθεί σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές και ήδη έχει συνομιλήσει με τους περισσότερους εξ αυτών.

Πηγή:  iefimerida.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ