23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σταθμίστε μπροστά στην κάλπη, μακριά από μικρο-υποχρεώσεις, συναισθήματα, φιλίες, την αξιοσύνη των υποψηφίων

Ημερομηνία:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Σε λίγες μέρες καλείστε να εκλέξετε τους νέους Δημοτικούς Άρχοντες του Δήμου Πλατανιά, ψύχραιμα μπροστά στην κάλπη σταθμίστε το συμφέρον του Δήμου μας.

Του Δήμου μας με την Ιστορία του τη γεμάτη αγώνες για την ελευθερία του, τους δυσανάλογα πολλούς νεκρούς του στη μάχη της Κρήτης που αυτές τις μέρες τιμούμε.

Από τον τόπο αυτό τον Δήμο φιλοδοξούν πολλοί μέσα από τους συνδυασμούς τους να υπηρετήσουν. Σταθμίστε λοιπόν μπροστά στην κάλπη, μακριά από μικρο-υποχρεώσεις, συναισθήματα, φιλίες, την αξιοσύνη των υποψηφίων και δώστε τους την ευκαιρία να σας εκπροσωπήσουν οι άξιοι. Αυτοί που μπορούν να προσφέρουν και να υπηρετήσουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του τόπου μας, μακριά από μικροσυμφέροντα ιδιωτών, ρουσφέτια και κάθε είδους μικρο-εξυπηρετήσεις που αντί να αναβαθμίζουν τους θεσμούς, τους υποβαθμίζουν.

Ο υπογράφων το κείμενο αυτό, έχοντας μακράν εμπειρία στα κοινά από τον τέως Δήμο Μουσούρων από το 2003 έως και το 2010 ως πρόεδρος του ΔΣ και στη συνέχεια ως αντιδήμαρχος που διαχειρίστηκε τα θέματα της ύδρευσης και άρδευσης του Δήμου επί οκτώ έτη είναι γνώστης των αναγκών της Εκλογικής Περιφέρειας Μουσούρων.

Τα εννέα χρόνια της Δημαρχίας Μαλανδράκη άφησαν αρνητικό αποτύπωμα στην περιοχή μας, χωρίς να έχει αυτό κανένα στοιχείο υπερβολής και συγκεκριμένα: Δρόμος Σκινέ- Φουρνέ το 2010 διαπλατύνθηκε ο μισός δρόμος από Σκινέ από το σύμπλεγμα της Νομαρχίας, στο υπόλοιπο του δρόμου από το ύψος του Δημοτικού Σχολείου έως τη διασταύρωση του δρόμου προς Λάκκους δεν έγινε καμία παρέμβαση αν και είναι χαρακτηρισμένος από το 2016 ως κύριος Δημοτικός δρόμος.

Όσοι είχαμε την ατυχία μετά την καταστροφή της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη, να περνάμε από εκεί, ζήσαμε την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής σε όλο της το «Μεγαλείο». Τεχνηέντως ο κ. Μαλανδράκης διέδιδε ότι είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας γιατί από εκεί περνούσαν αναγκαστικά και οι κάτοικοι του ανατολικού Σελίνου, και ως οφείλει λοιπόν η Περιφέρεια άμεσα να τον αποπερατώσει.

Το 2006 άνοιξε ο Δήμος Μουσούρων μία γεώτρηση για ύδρευση κοντά στη γεώτρηση κάτω από τα Σκορδαλού που υδρεύονται οι Λάκκοι με σκοπό να καλυφθούν με νερό καλής ποιότητας οι Λάκκοι, Καράνου, Ορθούνι και να λυθεί σε συνδυασμό με το νερό από Βρυσί μια για πάντα το πρόβλημα των οικισμών αυτών.

Δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Με μία χρηματοδότηση του Δήμου Μουσούρων το 2010 με 12.000 ευρώ, κατασκευάστηκε ένα μέρος του αγωγού από Καράνου προς Ορθούνι. Έκτοτε όλα έμειναν στο στάδιο της μελέτης και της προθέσεως.

Η μοίρα των λοιπών ορεινών οικισμών δεν ήταν καλύτερη.

Η εγκατάλειψη των αντλιοστασίων άρδευσης του Σκινέ είναι γνωστή από τα δημοσιεύματα- αναφορές τα προηγούμενα χρόνια. Τα προβλήματα τη φετινή περίοδο θα είναι εντονότερα, λόγω της καταστροφής των κεντρικών δικτύων. Τα προβλήματα της ύδρευσης του Βατολάκκου τα δημοσιοποίησαν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Το εκτεταμένο δίκτυο των αγροτικών δρόμων ιδιαίτερα μετά τις πλημμύρες είναι σε άθλια κατάσταση.

Πως θα γίνει η φετινή δακοκτονία ή η πρόσβαση σε περίπτωση πυρκαγιών; Αυτά δεν θα πρέπει να έχουν ήδη απασχολήσει τη Δημοτική Αρχή;

Το αποκορύφωμα της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής ήταν η προστασία της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη. Με πιστοποιημένη τεχνική υπηρεσία ο Δήμος θα μπορούσε να προβεί σε κάθε ενέργεια για την προστασία της και αδιαφόρησε πλήρως.

"google ad"

Ο Δήμαρχος ας δημοσιοποιήσει τις όποιες ενέργειες έκανε για την προστασία αυτού του μνημείου.

Το στοιχείο της τραγικότητας είναι ότι διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν αυτών που έπεσαν μαχόμενοι εκεί, υπερασπιζόμενοι την Γέφυρα, τη Γέφυρα που δεν γκρέμισαν οι κατακτητές Γερμανοί την άφησαν στην τύχη της αν όχι με τις παρεμβάσεις τους την έριξαν όπως λένε και οι κάτοικοι της περιοχής.

Να αναφερθούμε στην αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, δεν έγινε τίποτα, καμία αξιοποίηση για αύξηση των εσόδων του Δήμου, να αναφερθούμε στην εταιρία ανάπτυξης Λάκκων Ομαλού (ΕΑΛΟ) στην οποία ο Δήμος συμμετέχει με 20%, την παρέλαβαν το 2010 κερδοφόρα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και με νέες επενδύσεις, την χρεοκόπησαν.

Ας μην επιτρέψετε αγαπητοί συνδημότες στους ίδιους ανθρώπους να διαχειριστούν το Δήμο με τον ίδιο τρόπο για μια τετραετία ακόμα.

Στηρίξτε το συνδυασμό ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για να αλλάξουμε τον Πλατανιά. Το αξίζουν οι Δημότες του.

Ο επικεφαλής Μανώλης Ντουντουλάκης, επιτυχημένος επιχειρηματίας, εγγυάται την επιτυχία.

Βολάνης Μανούσος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

εκλογικής Περιφέρειας Μουσούρων

Δήμου Πλατανιά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...