25.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

“Σταματήστε να εμπαίζετε συνανθρώπους μας” – Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ζητείται από συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% να περάσουν εκ νέου από τις υγειονομικές επιτροπές για να πάρουν νέες γνωματεύσεις για το ποσοστό αναπηρίας τους και να κάνουν νέα αίτηση προκειμένου να απαλλαγούν από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και να έχουν έκπτωση φόρου εισοδήματος.Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έστειλε επιστολή – αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών και στον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητούν να αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση, καθώς πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία και ήδη αρκετοί φέτος θα χάσουν το δικαίωμα απαλλαγής από το “χαράτσι”.

Η επιστολή κοινοποιείται στο Διοικητή ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο Ροβέρτο και στους Βουλευτές Ηρακλείου.

Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει:

“Kύριοι Υπουργοί,

Όσοι συνταξιούχοι είχαν βεβαίωση από Α/βάθμια ή Β/βάθμια Υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και διάρκεια εφ’ όρου ζωής είχαν απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και έκπτωση φόρου εισοδήματος.

Το Υπουργείο Οικονομικών με την απόφαση (ΠΟΛ 1195/2013 ) ζητά νέα κρίση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που είναι το καινούργιο όνομα των υγειονομικών επιτροπών τα δυο τελευταία χρόνια.

Ζητούν να γίνει νέα αίτηση, να φέρουν καινούργιες γνωματεύσεις και να περιμένουν να ξανακριθεί μια διαδικασία πολύ χρονοβόρα, από ανθρώπους που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν και πολλές φορές είναι αδύνατο και πολύ επώδυνο για τους ίδιους και την οικογένεια τους.

Είναι ντροπή, συνάνθρωποί μας με όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα υγείας ,να τους αντιμετωπίζετε με τέτοιες ανάλγητες τακτικές.

Είναι ντροπή να τους υποχρεώνεται να υποβάλλουν Νέες αιτήσεις για νέες επιτροπές που ξέρετε ότι δεν γίνονται σύντομα. Ήδη αρκετοί φέτος θα χάσουν το δικαίωμα απαλλαγής από το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και την έκπτωση φόρου εισοδήματος.

Σταματήστε επιτέλους να εμπαίζετε τουλάχιστον συνανθρώπους μας που χρειάζονται την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Εφιαλτικές διακοπές 34χρονης στα χέρια του σύντροφού της

Δραματική τροπή πήραν οι διακοπές μιας 38χρονης γυναίκας από...

Χανιά: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο που σκόρπισαν τον τρόμο – Είχαν κρυφτεί σε οικοδομή

Σε μια επιχείρηση "αστραπή", οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να...

Ροζ άμμος σε βαζάκι από Ελαφονήσι και Μπάλο πωλείται στο διαδίκτυο

Βότσαλα, άμμος και κοχύλια, λουσμένα στο φως του ήλιου....