15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στα άκρα – Οι ΗΠΑ διακηρύσσουν ανοιχτά το νέο δόγμα: Κανένας συμβιβασμός, «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας

Ημερομηνία:

Η Ουάσιγκτον επιθυμεί «μια στρατηγική ήττα της Ρωσίας» στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Τζούλιαν Σμιθ.

«Θέλουμε να δούμε μια στρατηγική ήττα για τη Ρωσία. Θέλουμε η Ρωσία να εγκαταλείψει την Ουκρανία, θέλουμε η Ρωσία να σταματήσει τη βία, να σταματήσει αυτές τις αδιάκριτες βάναυσες επιθέσεις σε αμάχους», είπε η Σμιθ κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Strategic Ark, υπό την ηγεσία της δεξαμενής σκέψης, στη Βαρσοβία.

Η ρητορική κατά της Μόσχας εντείνεται επίσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, να προειδοποιεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει να χάσει στην Ουκρανία».

Μιλώντας την Πέμπτη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, ρωτήθηκε για τα σχόλια του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν «εξευτελίζει τον Πούτιν» και αν η Δύση θα πρέπει να προσφέρει στον Πούτιν διέξοδο.

Λιζ Τρας: Εργαζόμαστε για να χάσει ο Πούτιν

«Δεν συμφωνώ με αυτή την ιδέα μιας “ράμπας εξόδου”. Ο Πούτιν πρέπει να χάσει στην Ουκρανία και πρέπει να δούμε την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα να αποκαθίσταται, σε αυτό είμαστε πολύ ξεκάθαροι», είπε η Τρας.

Η ίδια πρόσθεσε: «Δεν αναζητούμε αλλαγή καθεστώτος, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον ικανή να διαπράξει αυτές τις επιθετικές πράξεις».

Ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «εργάζεται με όλη την Ευρώπη για να χάσει ο Πούτιν στην Ουκρανία και για να βοηθήσει τους Ουκρανούς να επικρατήσουν». Νίκη σημαίνει ότι η Ρωσία εγκαταλείπει όλα τα εδάφη που έχει εισβάλει και ο Πούτιν και η Ρωσία πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για εγκλήματα πολέμου, είπε.

Οι δυτικές χώρες ενισχύουν επίσης τις σχέσεις τους με τα έθνη του Ινδο-Ειρηνικού, εν μέσω της εμβάθυνσης των δεσμών του Πεκίνου με τη Μόσχα. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιαπωνία και παρουσίασαν τη χώρα ως ομοϊδεάτη εταίρο στην περιοχή.

Ο Τζο Μπάιντεν πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Ασία ως πρόεδρος των ΗΠΑ, φθάνοντας την Παρασκευή (20/5) στη Νότια Κορέα, πριν μεταβεί στην Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις εταιρικές σχέσεις στην περιοχή.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...