19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στα Χανιά η θεατρική παράσταση “Η Συνάντηση” με τον Γιώργο Κιμούλη

Ημερομηνία:

Στα Χανιά, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, παρουσιάζεται η παράσταση “Η Συνάντηση” με τον Γιώργο Κιμούλη, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Πρόκειται για το γνωστό έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Stephen Belber, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, το οποίο έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη και από τον Φεβρουάριο θα παίξει στην Αθήνα στο θέατρο Βικτώρια

Το έργο:

Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η “συνέντευξη” αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του.

Η πρεμιέρα του έργου έγινε στη Νέα Υόρκη το 2004 με τους Frank Langella, Ray Liotta και Jane Adams, ενώ το 2014 o Stephen Belber σκηνοθέτησε το έργο για τον κινηματογράφο με τους Patrick Stewart, Carka Gugino και Matthew Lillard.

H “Συνάντηση” είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: “Το παρελθόν είναι πρόλογος”.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Άννα Μονογιού , Στάθης Παναγιωτίδης
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά – Κουστούμια : Σοφία Νικολαΐδη
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Φωτισμοί: Θύμιος Γουδέλης

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, Ώρα 21.00

Προπώληση εισιτηρίων: Βενιζέλειο ωδείο , Τ. 28210-43067 & viva.gr

Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€ μειωμένο 13€

Πληροφορίες κρατήσεις Τ.2310842509 – 6934053441

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...