15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Στα Χανιά η μεγαλύτερη συγκέντρωση για τα Τέμπη στην Κρήτη, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αστυνομίας

Ημερομηνία:

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αστυνομίας, βρέθηκαν χθες στους δρόμους των πόλεων της Κρήτης για να διαδηλώσουν με κεντρικό αίτημα την δικαίωση των νεκρών στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας, οι διαδηλωτές έφτασαν στα Χανιά τους 5.000, στο Ηράκλειο τους 3.000, στο Ρέθυμνο τους 2.500 και στο Λασίθι τους 600.

Ωστόσο, αυτές οι εκτιμήσεις από τους διοργανωτές και τους συνδικαλιστές χαρακτηρίζονται συντηρητικές. Όλοι συμφωνούν ότι οι συγκεντρώσεις που έγιναν στις πόλεις της Κρήτης ήταν οι πιο μαζικές ή από τις μαζικότερες της τελευταίας δεκαετίας, “αναθεωρώντας” προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τις ΕΛΑΣ. Χαρακτηριστικά, στο Ηράκλειο, οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι οι διαδηλωτές ήταν 4.000 ή και παραπάνω, σημειώνοντας πως η χθεσινή πορεία θύμιζε εκείνες του 2012. Στα Χανιά, ανάλογες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των διαδηλωτών στους 8.000 με 10.000.

Πέρα από τη μαζικότητα οι χθεσινές συγκεντρώσεις και πορείες χαρακτηρίστηκαν από την παρουσία ανθρώπων όλων των ηλικιών και κυρίως νέων ανθρώπων, φοιτητών και μαθητών, αλλά και πολλών επαγγελματικών χώρων, με διαφορετικό μορφωτικό και κοινωνικό προφίλ, που ένωσαν τις φωνές τους και μετέφεραν την απαίτηση της κοινωνίας για απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης μέσα από τα συνθήματα, τα οποία αντήχησαν από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Τα συλλαλητήρια σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι έληξαν ειρηνικά. Ωστόσο, στο Ηράκλειο λίγο μετά η Βασιλική του Αγίου Μάρκου κατελήφθη από ομάδα ατόμων του Αντιεξουσιαστικού χώρου και παραμένει και σήμερα υπό κατάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν και αύριο την κατάληψη.

Στο κέντρο του Ηρακλείου χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην οποία, κατά την ΕΛΑΣ, συμμετείχαν περίπου 120 άτομα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...