13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Στα Χανιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα εγκαίνια της έκθεσης “«1821-2021»: Θησαυροί της Μεταεπαναστατικής Ελλάδας”

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης μετέβη σήμερα, Πέμπτη 29/7/2021, στην Αθήνα, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με την Αυτής Εξοχότητα, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, οι συλλέκτες, Μιχάλης και Τίνα Κρασάκηκαθώς και η υπεύθυνητου Πολιτιστικού Τμήματος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σχοινά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν συζήτηση για τη διοργάνωση της έκθεσης «1821-2021»: Θησαυροί της Μεταεπαναστατικής Ελλάδας, Συλλογή Μιχάλη και Τίνας Κρασάκη, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και αποτελεί την κεντρική δράση του Δήμου Χανίων για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αξία της συλλογής του Μιχάλη και της Τίνας Κρασάκη, καθώς επίσης για τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες του Δήμου Χανίων, αλλά και τον επιδραστικό ρόλο που διαδραματίζει η περιφέρεια, στον Πολιτισμό και την Τέχνη, όπως επεσήμανε. Μάλιστα, δεν έλειψε η αναφορά στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και το διαχρονικά υψηλό επίπεδο τέχνης που προσφέρει στηα Χανιά.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, προσκάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμήσει με την παρουσία της τα εγκαίνια της έκθεσης «1821-2021»: Θησαυροί της Μεταεπαναστατικής Ελλάδας, Συλλογή Μιχάλη και Τίνας Κρασάκη, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στα Χανιά.
«Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Χανίων, να φιλοξενήσουμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα Χανιά αλλά και να τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου, η κεντρική δράση του Δήμου μας, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση» υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποδέχτηκε την πρόσκληση και θα επισκεφθεί τα Χανιά, για πρώτη φορά στη θητεία της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...