16.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Στα Χανιά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία εργάζεται για τη σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων αλλά και δημιουργεί πολιτισμό”

Ημερομηνία:

Στις 11 το πρωί προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Χανίων το αεροσκάφος από όπου εξήλθε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Χανιά. Θα συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 έτη από την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα αλλά και στα θυρανοιξία του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στη γενέτειρά του, το Συρικάρι Κισάμου την Τρίτη στις 5 το απόγευμα.

Πρόκειται για τον πρώτο Ι. Ναό εις την Μεγαλόνησο, αφιερωμένο εις τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό.

Να σημειώσουμε ότι στην υποδοχή του προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας βρέθηκαν εκκλησιαστικές, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου αλλά και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Στις πρώτες του δηλώσεις από τα Χανιά μίλησε με θερμά λόγια για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης σημειώνοντας τη πραγματοποιήση εκεί πριν δύο χρόνια ενός ιστορικού γεγονός για την Ορθοδοξία, της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξων Εκκλησίων.

Είπε μεταξύ άλλων:

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι μια μουσειακή εκκλησία, όπως πολλοί μας  αλλά μια εκκλησία σε επαφή με την καθημερινή πραγματικότητα, η οποία δημιουργεί πάντοτε πολιτισμό. Εργάζεται για τη σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων αλλά και δημιουργεί πολιτισμό. Με αυτά τα αισθήματα αναγνωρίσεως και εκτιμήσεως και της Ορθοδοξίας και της Κρήτης έρχομαι αυτήν την φορά στην μεγαλόνησο και είμαι ευγνώμων για την υποδοχή που μου επιφυλάσσεται όλοι σας”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το απόγευμα της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου , ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος και  πλήθους Κληρικών και λαϊκών,  υποδέχτηκαν με κάθε λαμπρότητα τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών που θα συμμετάσχουν  στις λαμπρές επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της Ορθοδόξου Ακαδημίας στο Κολυμβάρι Χανίων.

Συγκεκριμένα πέραν του Οικουμενικό Πατριάρχη αφίχθησαν μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ.  Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ, ο Μητροπολίτης Σασίμων κ.κ. Γενάδιος, ο Μητροπολίτης Περγάμου κ.κ. Ιωάννης, Αρχιερείς από την Εκκλησία της Αλβανίας και από άλλες Εκκλησίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή...

«Nτου» διαδηλωτών στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο – Oργή Έλον Μασκ

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών...