19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Στα Χανιά τα μισά τροχαία στην Κρήτη – Μεγάλη αύξηση το καλοκαίρι

Ημερομηνία:

Περίπου το 50% των τροχαίων ατυχημάτων για φέτος στην Κρήτη, σημειώθηκαν στον νομό Χανίων, σύμφωνα με στελέχη του ΕΚΑΒ Χανίων.

Το καλοκαίρι υπήρξε μία δραματική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στον νομό Χανίων αλλά και στην Κρήτη γενικότερα, με τη κατανάλωση αλκοόλ, το κακό οδόστρωμα και την έλλειψη οδηγικής παιδείας, να είναι οι βασικοί παράγοντες των τροχαίων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χανίων Αντώνης Κιοπές δήλωσε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν φταίνε μόνο οι δρόμοι, όπως κατηγορούμε το νησί της Κρήτης. Φταίει και η οδική μας συμπεριφορά και ο τρόπος αντίληψης που έχουμε σχετικά. Σε αυτό συμβάλλουν πολλοί παράγοντες. Το πρώτο είναι η Παιδεία, είναι σημαντικότατο, δεύτερον το κακό οδόστρωμα και ενδεχομένως η ελλιπής αστυνόμευση λόγω της υποστελέχωσης ορισμένων τομέων. Αυτά τα τρία λοιπόν είναι που ουσιαστικά συνδράμουν σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα».

Τα στελέχη του ΕΚΑΒ τόνισαν την ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου και γι’ αυτό το λόγο το ΕΚΑΒ Χανίων έχει ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης ώστε να υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με τα τροχαία και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να μπει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής μέσα στα σχολεία από το δημοτικό ενώ τόνισαν ότι το ΕΚΑΒ είναι σε θέση να συνδράμει ώστε να υπάρχει ενημέρωση από την παιδική ηλικία για τη σωστή οδική συμπεριφορά και βοήθεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει στον “Αγώνα της Κρήτης” κ. Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης έδωσε βαρύτητας στο γεγονός ότι πέραν του ότι το 47% των θανατηφόρων τροχαίων στην Κρήτη συμβαίνει στα Χανιά, αυτό συμβαίνει σε ένα νομό που κυκλοφορεί μόλις το 23% των οχημάτων ενώ πρόσθεσε ότι ο νομός Χανίων είναι ο νομός με τους περισσότερους νεκρούς στην Ελλάδα σε ατυχήματα με μηχανάκια και μηχανές.

efsyn.gragonaskritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...