16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στα Χανιά το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την 23η του διοργάνωση στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας, Χανίων και Ηρακλείου, 21 με 29 Μαρτίου 2023.

Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου διοργανώνεται από Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και στα Χανιά θα φιλοξενείται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με προβολές και άλλες οπτικοακουστικές δράσεις όλη την χρονιά. Συνεργασία που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων καθώς και τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων.

Θα έχει προβολές στα Χανιά 25-27 Μαρτίου 2023 στον Κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ ενώ θα υπάρχει ειδική προβολή 26/3 για παιδιά και 27/3 για σχολικές τάξεις.

Δείτε το πρόγραμμα προβολών και κλείστε το εισιτήριο σας στην διεύθυνση ΕΔΩ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Σάββατο 25/03/2023 – 19:15
Le mondeaprèsnous | Ο Κόσμος Μετά από Μας
— LoudaBenSalah-Cazanas — 2021 — 85′
με τους: AurélienGabrielli, LouiseChevillotte, SaadiaBentaïeb, JacquesNolot

Ο Labidi είναι ένας νέος άνθρωπος του σήμερα: εναλλάσσει μικροαπάτες με περιστασιακές δουλειές, ζει με συγκάτοικο σε μικροσκοπική γκαρσονιέρα και ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Όμως η συνάντησή του με την Elisa τον αναγκάζει να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής του, πέρα από τις δυνατότητές του.

Σάββατο 25/03/2023 – 21:15
Coupez ! | FinalCut!
— MichelHazanavicius — 2022 — 110′
με τους: RomainDuris, BéréniceBejo, GrégoryGadebois, FinneganOldfield

Ένα γύρισμα ταινίας ζόμπι σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Ανάμεσα σε κουρασμένους τεχνικούς και αδιάφορους ηθοποιούς, μόνο ο σκηνοθέτης φαίνεται να διαθέτει την απαραίτητη ενέργεια για να δώσει ζωή σε μια ακόμη ταινία τρόμου χαμηλού προϋπολογισμού. Η εισβολή πραγματικών ζωντανών νεκρών θα διαταράξει τα γυρίσματα…

Κυριακή 26/03/2023 – 12:00
Marchersurl’eau | Περπατώντας Πάνω απ’ το Νερό
— AïssaMaïga — 2021 — 90′
με τους: HoulayeYidimama, BiguelBoulesey, SouriMalam

Κατάλληλο από Ε΄Δημοτικού

Στις όχθες του Νίγηρα, το χωριό Tatiste, θύμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αγωνίζεται να έχει πρόσβαση στο νερό. Κάθε μέρα, ο δεκατετράχρονος Houlaye, όπως και άλλοι νέοι, αντί να πάει σχολείο, περπατάει χιλιόμετρα για να φέρει νερό. Κι όμως θα αρκούσε μια απλή γεώτρηση στην υπόγεια λίμνη χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων που κρύβεται κάτω από τα πόδια τους.

Κυριακή 26/03/2023 – 19:15
À propos de Joan | Σχετικά με την Τζοάν
— LaurentLarivière — 2022 — 101′
με τους: Isabelle Huppert, LarsEidinger, SwannArlaud, FreyaMavor, Florence LoiretCaille

Η Joan ήταν πάντα μια ανεξάρτητη, ερωτευμένη γυναίκα με ελεύθερο και περιπετειώδες πνεύμα. Όταν ο πρώτος της έρωτας επιστρέφει απροσδόκητα μετά από χρόνια απουσίας, αποφασίζει να μην του πει ότι είχαν αποκτήσει έναν γιο μαζί. Αυτό το ψέμα είναι μια ευκαιρία για εκείνη να επανεξετάσει τη ζωή της: τα νιάτα της στην Ιρλανδία, την επαγγελματική της επιτυχία, τους έρωτες της και τη σχέση της με τον γιο της. Μια ολοκληρωμένη ζωή, ή έτσι φαίνεται…

"google ad"

Κυριακή 26/03/2023 – 21:15
GrandParis | Μεγάλο Παρίσι
— MartinJauvat — 2022 — 80′
με τους: SébastienChassagne, MartinJauvat, WilliamLebghil, MahamadouSangaré

Οι Leslie και Renard, δύο νεαροί από τα παρισινά προάστια, βρίσκουν ένα μυστηριώδες αντικείμενο σε εργοτάξιο του μελλοντικού μετρό του Μεγάλου Παρισιού. Πρόκειται για ένα τεχνούργημα, ένα αρχαίο φυλαχτό ή ένα απομεινάρι ενός εξαφανισμένου πολιτισμού; Πεπεισμένοι ότι βρήκαν τη χήνα που γεννάει τα χρυσά αυγά, οι δύο φίλοι ερευνούν, με τα μέσα που διαθέτουν, κατά τη διάρκεια μιας τρελής νύχτας στις τέσσερις γωνιές του ευρύτερου Παρισιού.

Δευτέρα 27/03/2023 – 19:15
Azuro | Αζούρο
— Matthieu Rozé — 2022 — 104′
με τους: Valérie Donzelli, YannickChoirat, NunoLopes, MayaSansa, Thomas Scimeca

Είναι καλοκαίρι, η ζέστη είναι αφόρητη, το κλίμα αποσυντονισμένο. Μια παρέα φίλων επιστρέφει, όπως κάθε χρόνο, στο αγαπημένο τους χωριουδάκι, χτισμένο μεταξύ βουνού και θάλασσας. Ως συνήθως βαριούνται, τρώνε και πίνουν πολύ. Δεν δίνουν καμία σημασία, ούτε στη φωτιά που εξαπλώνεται στο βουνό, ούτε στον κόσμο γύρω τους. Όμως φέτος, ένας μυστηριώδης άντρας καταφθάνει από τη θάλασσα και διαταράσσει την υποτιθέμενη ισορροπία τους…

Δευτέρα 27/03/2023 – 21:15
LesGoûtsetlesCouleurs | ΠερίΟρέξεως
— MichelLeclerc — 2022 — 110′
μετους: RebeccaMarder, FélixMoati, JudithChemla, PhilippeRebbot

Η Marcia, νεαρή τραγουδίστρια, ηχογραφεί ένα άλμπουμ με την Daredjane, ροκ είδωλο της δεκαετίας του ΄70, η οποία εξαφανίζεται ξαφνικά. Για να κυκλοφορήσει το άλμπουμ τους, πρέπει να πείσει τον κληρονόμο της Daredjane, τον Anthony, πωλητή στην αγορά μιας μικρής πόλης, ο οποίος ποτέ δεν συμπάθησε ούτε τη θεία του ούτε τη μουσική της. Μεταξύ καλού και κακού γούστου, δημοφιλούς και το εκλεκτισμένου, ειλικρίνειας και ψέματος, οι δύο κόσμοι τους συγκρούονται. Εκτός, βέβαια, αν η αγάπη…

Σχολικές προβολές

Δευτέρα 27/03/2023 – 09:00 -10:30 και 11:00 – 12:30
Marchersurl’eau | Περπατώντας Πάνω απ’ το Νερό
— AïssaMaïga — 2021 — 90′
με τους: HoulayeYidimama, BiguelBoulesey, SouriMalam

Κατάλληλο από Ε΄Δημοτικού

Στις όχθες του Νίγηρα, το χωριό Tatiste, θύμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αγωνίζεται να έχει πρόσβαση στο νερό. Κάθε μέρα, ο δεκατετράχρονος Houlaye, όπως και άλλοι νέοι, αντί να πάει σχολείο, περπατάει χιλιόμετρα για να φέρει νερό. Κι όμως θα αρκούσε μια απλή γεώτρηση στην υπόγεια λίμνη χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων που κρύβεται κάτω από τα πόδια τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...