23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εισαγγελική έρευνα για την απόπειρα εμβολισμού διαδηλωτών από γερανό της αστυνομίας στην πορεία για τα Τέμπη

Ημερομηνία:

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το απαράδεκτο περιστατικό στην οδό Ακαδημίας όταν γερανοφόρο όχημα της αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να τρομοκρατήσει διαδηλωτές που συμμετείχαν στις απεργίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη (16/3).

Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνιος Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για διενέργεια ποινικής έρευνας με στόχο να διαπιστωθεί η διάπραξη τυχόν ποινικών αδικημάτων.

Την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία και θα «ψάξει» το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί από τον οδηγό του γερανού αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα τα εξής αδικήματα: Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη και επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τραυματίστηκε διαδηλωτής.

Έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο

Την ίδια στιγμή, έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν από την πρώτη στιγμή τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ. να επιδίδεται σε εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε διαδηλωτές, μετά το τέλος της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πάντως, σε λήψη βίντεο από άλλη γωνία, αν και φαίνεται ότι κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και τρέχει πολύ γρήγορα σε περιοχή όπου υπάρχουν διαδηλωτές, φαίνεται επίσης ότι οι διαδηλωτές σπρώχνουν τους κάδους πάνω στον γερανό, ένας εκ των οποίων κτύπησε μετά διαδηλωτή.

Η ΕΛΑΣ λέει πως ο γερανός πήγαινε να παραλάβει το αυτοκίνητο της Γεροβασίλη – Διαψεύδει η ίδια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή για έρευνα μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο. Από την ΕΛΑΣ διέρρεαν πως Το όχημα κατευθυνόταν στο σημείο όπου προκλήθηκαν οι ζημιές στο αυτοκίνητο της Όλγας Γεροβασίλη, ώστε να το παραλάβουν.

Ωστόσο, η ίδια η κ. Γεροβασίλη διέψευσε την εν λόγω πληροφορία. Στην ανακοίνωσή της η κ. Γεροβασίλη αναφέρει: «Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση βίντεο με τη δολοφονική επίθεση γερανοφόρου οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να διατάχθηκε έρευνα από τη ΓΑΔΑ”. Χαρακτηρίζει “παντελώς ψευδή” την πληροφορία ότι “δήθεν το εν λόγω γερανοφόρο όχημα κινούνταν επί της Ακαδημίας για να ανασύρει το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας-ασφαλείας που μου είχε χορηγηθεί και το οποίο δέχτηκε σήμερα επίθεση με θραύση κρυστάλλων» και προσθέτει: «Ουδέν ψευδέστερο. Ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά μάλιστα αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα! Από πότε για ένα τζάμι χρειάζεται γερανός;».

Υποστηρίζει ακόμη: «οι εν λόγω ‘διαρροές’, οι οποίες ήδη αναπαράχθηκαν σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας μόνο τυχαίες δεν είναι. Συνιστούν, όμως, κινήσεις πανικού της Κυβέρνησης που προσπαθεί να συσχετίσει τα ασύνδετα και για ακόμη μια φορά να αποσείσει τις ευθύνες της. Αποτελούν δε απόδειξη ότι ακόμη κι αυτή η έρευνα που φέρεται να διατάχθηκε δεν πρόκειται να ρίξει φως στη δολοφονική επίθεση του γερανοφόρου οχήματος αλλά είναι εντελώς προσχηματική, για τη συγκάλυψη του γεγονότος».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο. Τους κατανοούμε, όμως, γιατί ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται».

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...