19.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ημερομηνία:

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στην χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή λέγοντας ότι «είχα την ευκαιρία να πω ότι δεν συγκυβερνούμε με κανέναν συμφέρον, καθένας στον ρόλο του και όλα αυτά αναδεικνύουν και τη διπλή πολιτική βαρύτητα που αποκτούν οι εκλογές του Ιουνίου».

Και πρόσθεσε: «Χρειάζονται ευρωβουλευτές με ευρωπαϊκή γραμμή αλλά ταυτόχρονα και δυνατή εθνική γραμμή. Στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα».

Σε ότι αφορά στον κατώτατο μισθό ο πρωθυπουργός είπε ότι «ότι ο νέος κατώτατος μισθός αυξάνεται για 4η φορά από το 2019. Από την 1η Απριλίου όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα».

«Μιλάμε για μια αύξηση κατά 50 ευρώ σε ένα ποσό που θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα» είπε κατά την εισήγηση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Έκανε λόγο για μια μελετημένη απόφαση που «στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επηρεάζει το κόστος παραγωγής».

Συγκεκριμένα αναφορικά με τον κατώτατο μισθό είπε:

«Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 830 ευρώ. Θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα. Το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ.

Μετά τις αυξήσεις στο Δημόσιο και τις συντάξεις γίνονται πράξη οι προγραμματιστικές μας δεσμεύσεις. Στόχος μας το 2027 ο μέσος μισθός να είναι 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός 950 ευρώ.

Η σημερινή απόφαση είναι σωστά μελετημένη και δεν θίγει τις αντοχές της οικονομίας. Στηρίζει το εισόδημα και δεν επιβαρύνει την παραγωγή.

Για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψιν εισηγήσεις επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.

Οι μισθοί αυξάνονται και η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό μετά από 15 χρόνια.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η πορεία της οικονομίας κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι στην μάχη της καθημερινότητας. Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις».

Αυτό που έχει σημασία είναι τι αλλάζει σε επίπεδο καθαρών αποδοχών για τουλάχιστον 600.000 εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 667 ευρώ καθαρές αποδοχές με τα δεδομένα έως και το τέλος Μαρτίου.

"google ad"

Ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ, αλλά και το επίδομα μητρότητας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...