15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Στα 9,4 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες

Ημερομηνία:

Η στάση πληρωμών που εφαρμόζει το Δημόσιο στην αποπληρωμή των χρεών του προς τους ιδιώτες, αυξάνει συνεχώς το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών

Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν περίπου κατά 150 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα μήνα και έφτασαν στα 9,461 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, από 9,310 δισ. ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το μεγαλύτερο ποσό αφορά οφειλές ύψους 4,6 δισ. ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων, εκ των οποίων τα 2,3 δισ. ευρώ είναι χρέη του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ είναι από οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για την εξόφληση εφάπαξ και 755,9 εκατ. ευρώ επιστροφές φόρων που οφείλει το δημόσιο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου έως το τέλος του 2013, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει πως ένα μέρος της δόσης των 33,4 δισ. ευρώ που θα λάβει το Δεκέμβριο η Ελλάδα θα δοθεί για αυτό το σκοπό.

Πηγή: iefimerida.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ