17.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Στερείται νομιμότητας και κοινωνικής νομιμοποίησης: Πολίτες επιχειρούν να μπλοκάρουν το έργο της ΤΕΡΝΑ σε Αμάρι και Σητεία

Ημερομηνία:

Ενάντια στο υβριδικό έργο της ΤΕΡΝΑ στους δήμους Αμαρίου και Σητείας τάσσονται πολίτες των περιοχών οι οποίοι με ένσταση που κατέθεσαν στην περιφέρεια και τους δυο δήμους επιχειρούν να μπλοκάρουν το έργο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

«Η ένστασή μας αναφέρεται στο προωθούμενο υβριδικό έργο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, σε περιοχές των Δήμων Αμαρίου και Σητείας για τους κάτωθι λόγους:

  • Το εν λόγω έργο στερείται νομιμότητας αφού γίνεται χωρίς να έχουν προηγηθεί και θεσμοθετηθεί η μελέτη σκοπιμότητας, ο ενεργειακός και ο χωροταξικός σχεδιασμός για το σύνολο της Περιφέρειας της Κρήτης.
  • Το εν λόγω έργο στερείται κοινωνικής νομιμοποίησης αφού έχει κατατεθεί με προδιαγραφές ευημερίας ενώ τώρα διάγουμε περίοδο επώδυνης οικονομικής κρίσης. Δηλαδή τα ανταποδοτικά οφέλη προς την κοινωνία δεν ανταποκρίνονται στις επιτακτικές ανάγκες του τόπου. Για να γίνει αντιληπτό το ανωτέρω, ζητείστε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ να σας ενημερώσει για τα προσδοκώμενα ετήσια κέρδη της επένδυσης….
  • Το εν λόγω έργο έχοντας αποκτήσει παρανόμως προτεραιότητα από τη ΡΑΕ(ελλείψει του ανωτέρω σχεδιασμού), παραβιάζει τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, έναντι εκείνων των επιχειρηματιών που επιθυμούν να είναι νόμιμοι.

Μετά τα ανωτέρω επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας».

Να σημειώσουμε ότι η ένσταση θα συζητηθεί μετά ένα μήνα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ