22.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα της μη καταβολής των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μη καταβολή της οφειλόμενης αποζημίωσης και των δεδουλευμένων στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου που απολύθηκαν στις 11 Ιουνίου, μετά την αντιδημοκρατική και αυταρχική πράξη της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης. Με την ερώτηση ο Κρίτων Αρσένης ζητά από την Κομισιόν να εξετάσει κατά πόσο είναι σύννομη με το ευρωπαϊκό δίκαιο η μη καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων στους πρώην εργαζομένους της εταιρείας οι οποίοι είχαν μονιμοποιηθεί με το διάταγμα Παυλόπουλου, καθώς και η ετεροχρονισμένη καταβολή των αποζημιώσεων στους υπόλοιπους. Επισημαίνεται επίσης ότι δεν έχουν δοθεί ούτε οι υπερωρίες, αλλά ούτε και η κανονική άδεια του 2013.

Για το θέμα ο ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

«Έντεκα μήνες μετά την αντισυνταγματική και ενάντια σε κάθε ευρωπαϊκή αρχή απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ οι πρώην εργαζόμενοι της δεν έχουν λάβει τις οφειλόμενες από την εργατική νομοθεσία αποζημιώσεις τους. Πρόκειται για μία ακόμα παράνομη απόφαση της κυβέρνησης που καταστρατηγεί τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το γεγονός ότι δεν τους έχει καταβληθεί το ποσό που δικαιούνται, πέρα από το γεγονός ότι δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία τους, συνιστά στην πράξη ακύρωση της απόλυσης τους. Ζητώ να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή, εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στη μη επαναλειτουργία της ΕΡΤ, να καταβάλει στους εργαζόμενους τις αποζημιώσεις, όπως γίνεται σε κάθε ευνομούμενο και πολιτισμένο κράτος του κόσμου.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ιστορικές συναντήσεις 2024” στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία...

Κρήτη: Η υπερβολική ταχύτητα, η Νο1 παράβαση του ΚΟΚ στο νησί

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την πρόληψη...