19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στην Κρήτη τον Ιούλιο τουρίστες και… για σεισμικές έρευνες το “Φατίχ”

Ημερομηνία:

Η Τουρκία προχωρεί – σύμφωνα με πληροφορίες – σε σεισμικές έρευνες νοτίως της Κρήτης και τον Ιούλιο αναμένεται να σταλεί στην περιοχή το σεισμογραφικό πλοίο, «Φατίχ», το οποίο θα ενεργεί, υποτίθεται, εκ μέρους της Λιβύης!

Η κίνηση αυτή, η οποία εντάσσεται στην εφαρμογή του λεγόμενου Μνημονίου Τουρκίας και Λιβύης, στοχεύει παράλληλα να δοκιμάσει και τα αντανακλαστικά της Αθήνας.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε παρέμβαση του προ ημερών -μέσω τηλεδιάσκεψης- σε ενεργειακό συνέδριο που έγινε προ ημερών (Turkey Energy Summit) είπε, μεταξύ άλλων, ότι η τουρκική εταιρεία Πετρελαίων ΤΡΑΟ έχει υποβάλλει αίτηση προς την κυβέρνηση της Τρίπολης για την έναρξη σεισμικών ερευνών.

Οι διαδικασίες στην προκειμένη περίπτωση παραπέμπουν σε «σημαδεμένη τράπουλα», καθώς ήδη η αποστολή του ερευνητικού σκάφους θεωρείται δεδομένη από την Τουρκία και η άφιξη του στην περιοχή έχει χρονικά καθοριστεί.

Την ίδια ώρα, είναι προφανές ότι η Άγκυρα θα εφαρμόσει στην περιοχή της Κρήτης το μοντέλο που υιοθέτησε και για περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, όπου ισχυρίζεται πως διενεργεί έρευνες και γεωτρήσεις μετά από άδεια του ψευδοκράτους.

Είναι σαφές από πληροφορίες πως οι έρευνες θα γίνουν στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης, σε θαλάσσια περιοχή της Ελλάδος. Θα προβληθεί, ωστόσο, ο ισχυρισμός ότι θα διενεργούνται σε ΑΟΖ της Λιβύης!

«Διαβάζοντας» τις εξελίξεις, καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο hellasjournal,gr,  πως η Άγκυρα ενδεχομένως να προετοιμάζει το έδαφος για νέες εντάσεις, σε μια περίοδο κατά την οποία παρουσιάζεται πιο επιθετική παρά ποτέ. Οι ίδιες πηγές υποδείκνυαν πως το καθεστώς Ερντογάν έχει την τελευταία περίοδο αναβαθμίσει τις προκλήσεις από το Αιγαίο μέχρι και την Ανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία επιβολής.

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι αυτή η συμπεριφορά αντανακλά και στις  NAVTEX, που εκδίδει. Η νέα αυτή τακτική επιδιώκει εμπράκτως να διεκδικήσει την επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου και τον απόλυτο επιχειρησιακό έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου.

Όλα κινούνται στη βάση της εφαρμογής του μεγαλεπήβολου δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», που αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της κατοχικής Τουρκίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...