20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στην Πάτρα, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης προχωρά σε αποτεφρωτήριο νεκρών

Ημερομηνία:

Αποφασισμένη μέσα στον επόμενο χρόνο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά και σε ότι προστάζει το ιδεολογικό και πολιτικό της στίγμα, είναι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, σε ότι αφορά στη διαχείριση του μείζονος προβλήματος των νεκρών.Να σημειωθεί πως παρόλο που με νόμο οι αυτοδιοικήσεις υποχρεούνται από το 2006 να προχωρήσουν στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χώρου αλλά και δημιουργίας νέων κοιμητηρίων, οι δύο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ( Φούρα-Δημαρά) απέφυγαν να αναλάβουν την ευθύνη.Αιτία το γεγονός, ότι ένα μεγάλο μέρος από την εκλογική τους πελατείας , αλλά προπάντων η σχέση που είχαν οικοδομήσει με την τοπική εκκλησία, δεν τους επέτρεπαν να πάνε σε λήψη μιας απόφασης που εκ των αρπαγμάτων θα οδηγούσε σε ρήξη μαζί της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κόσμου», η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την Δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων είναι ήδη ειλημμένη και στο πλαίσιο αυτό έχουν χαρτογραφηθεί και εξετάζονται για τη σχετική χωροθέτηση του τρείς περιοχές.

Η μια βρίσκεται σε έκταση κοντά στο Βιοτεχνικό Πάρκο . Οι άλλες δύο επίσης στο Ανατολικό διαμέρισμα, σε περιοχή η οποία δεν συνορεύει με κατοικίες και η άλλη προς την πλευρά του Πανεπιστημίου επίσης σε περιοχή που δεν έχει θέα και επαφή με κατοικίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...