21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Στην τελική ευθεία η νέα Ψυχιατρική πτέρυγα του Γ. Ν. Χανιών – Καθοριστική η συμβολή του Αντώνη Μπαλωμενάκη

Ημερομηνία:

Με μεγάλη χαρά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου στα Μ.Μ.Ε. του τόπου μας, ως Πρόεδρος και της Επιτροπής του Κληροδοτήματος Γεωργίου Μαλινάκη, ανακοίνωσε ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση για τη δημοπρασία της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, όπως ακριβώς ορίζει και η Διαθήκη, ευχαριστώντας στην όλη προσπάθεια τον Γενικό Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γεώργιο Μπέα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κ. Ευτύχιο Δαμιανάκη, ο οποιος παρέχει ανιδιοτελώς νομική συνδρομή στην επιτροπή του κληροδοτήματος λόγω εμπειρίας στις δημόσιες συμβάσεις, τη νομικό σύμβουλο κ. Αμπαρτζάκη Όλγα, την κ. Μαθιοπούλου Ιουλία, υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων καθώς και  τον Ψυχίατρο κ. Γεώργιο Γουλιέλμο ο οποίος ήταν από τους πρώτους που σχεδίασε την όλη δομή η οποία ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τέλος ευχήθηκε η συνέχεια να είναι θαυμαστή και  με τη βοήθεια του Θεού το έργο να παραδοθεί το συντομότερο.

Από την πλεύρα του ο κ. Μπέας τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς και συγκίνησης για την Επιτροπή του Κληροδοτήματος του αειμνήστου Μαλινάκη και για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

“Μετά από πολύ κόπο, ατέλειωτες εργατοώρες φτάσαμε να έχουμε τη διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου για την ανέγερση νέας Ψυχιατρικής Πτέρυγας, μεικτού εμβαδού περίπου 1.600 τ.μ., εκτιμώμενης δαπάνες 3.024.000 ευρώ. Το 2008 δημοσιεύτηκε η διαθήκη του αειμνήστου Γεωργίου Μαλινάκη. Φτάσαμε το 2018 που υπογράφηκε η Σύμβαση με ΦΕΚ για την ανέγερση και αυτό χάρη μια ευφυή κίνηση και προσπάθεια του τέως βουλευτή και αυτού αειμνήστου Αντώνη Μπαλωμενάκη. Όπως μου μετέφερε ο Σεβασμιώτατος που τα ζούσε όλα αυτά, γιατί εγώ δεν είχα αναλάβει τότε το νοσοκομείο, ήταν καθοριστική η συμβολή του Αντωνίου Μπαλωμενάκη στην εξέλιξη της διαδικασίας για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπέας τα έργα θα ξεκινήσουν στα μέσα φθινοπώρου ενώ σημαντικό είναι ότι, όπως είπε, “εκτός από την ανέγερση μιας σύγχρονης ψυχιατρικής κλινικής αποδεσμεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και το Λοιμωδών το οποίο θα είναι το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ. Με την ολοκλήρωση σε 24 μήνες του έργου θα μπούμε πλεον στη διαδικασία ανάπτυξης του Λοιμωδών”

Τέλος, ο κ. Δαμιανάκης, ανέφερε πως από την πλευρά του κλήθηκε να βοηθήσει για ένα σημαντικό έργο του τόπου μας και το έκανε με πολύ μεγάλη χαρά. “Παρότι το έργο ήταν αυστηρά ιδιωτικό διασφαλίσαμε με τρόπο απόλυτο τη διαφάνεια, εφαρμόζοντας ασφαλιστικές δικλείδες του δημοσίου”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινό Bazaar από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar με...

Με τον πρώτο απολογισμό ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μίνωας 2024»

Με τον «εν θερμώ» απολογισμό, ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μίνωας 2024» στην...

Χανιά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συζητά με τη νεολαία για την Ευρώπη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Νεολαία...