19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στην υγειά μας!: Όταν η τσικουδιά γίνεται πραγματικά φάρμακο στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Πριν 3 βδομάδες γνωρίζαμε πολύ λιγότερα πράγματα για τον κορωνοϊό και κάθε λογής ψέμμα διαδιδόταν με ταχύτητα… ιού στο διαδίκτυο.

Στους διαδεδομένους μύθους ήταν ότι και η τσικουδιά είναι φάρμακο και σκοτώνει τον κορωνοϊό…

Ευκαιρία για πολλές εβίβες και στην υγειά μας στο νησί, στάθηκε αυτός ο μύθος ο οποίος όμως δεν είχε καμία βάση.

Σήμερα, η τσικουδιά γίνεται πραγματικά φάρμακο στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, όχι όμως με το να την πιούμε, αλλά μέσω της προσφοράς.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Ηρακλείου να προσφέρουν 5 τόνους τσικουδιάς, όχι για πιοτό και για γλέντι αλλά για την υγεία μας, με την μετατροπή της σε αντισηπτικό, είναι αξιέπαινη και ελπίζουμε να βρει και άλλους μιμητές και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Έτσι ώστε, όταν πια θα έχουμε νικήσει το θεριό, κι όταν θα σηκώνουμε τα ποτηράκια με την τσικουδιά μας στον αέρα για να λέμε “στην υγειά μας” να ξέρουμε πως το πιοτό της Κρήτης βοήθησε στη μάχη για την υγεία όλων μας.

Αυτό, θα αρκεί για να χαμογελάμε λίγο ακόμα παραπάνω.

Στην υγειά μας λοιπόν!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...