15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Στην 7η θέση η Κρήτη σε μελέτη για φθηνές διακοπές

Ημερομηνία:

Στη μέση περίπου της λίστας με τους 20 τουριστικούς προορισμούς των οποίων εξετάζει τις τιμές σε βασικά προϊόντα που καταναλώνει μια μέση βρετανική οικογένεια στις διακοπές της βρίσκεται η Κρήτη και η Κέρκυρα στη μελέτη HOLIDAY COSTS BAROMETER 2014 που καταρτίζουν τα βρετανικά ταχυδρομεία.

Ειδικότερα η Κρήτη καταλαμβάνει την 7η θέση και η Κέρκυρα την 10η μεταξύ προορισμών όπως ο Μαρμαράς στην Τουρκία, η Costa del Sol στην Ισπανία, η Πάφος στην Κύπρο, το Ορλάντο των ΗΠΑ, η Πάλμα στη Μαγιόρκα, το Σπλίτ στην Κροατία , το Μπόντρουμ στην Τουρκία, η Τοσκάνη στην Ιταλία κ.α

Η λίστα με τα προϊόντα των οποίων οι τιμές συγκρίνονται περιλαμβάνει :ένα φλυτζάνι καφέ, ένα μπουκάλι μπύρα, μια κόκα κόλα, ένα ποτήρι κρασί, 1,5 λίτρο μεταλλικό νερό, αντιηλιακό και εντομοαπωθητικό από σούπερ μάρκετ, αγγλική εφημερίδα από περίπτερο, και γεύματα δύο ατόμων, το ένα εκ των οποίων με ένα μπουκάλι κρασί.

Η μελέτη κατέδειξε πως η περιοχή Sunny Beach στην Βουλγαρία είναι η φθηνότερη μεταξύ όλων για τα δέκα αυτά προϊόντα, με τη μεγαλύτερη όμως μείωση τιμών σε ποσοστό 21% να καταγράφεται στην Πάφο.

Ο Μαρμαράς στην Τουρκία βρίσκεται στη 2η θέση με τη φθηνότερη λίστα φυσική συνέπεια διολίσθησης της τουρκικής λίρας, έναντι της αγγλικής λίρας.

Οι περιοχές Costa del Sol και Costa Blanca έχουν εξάλλου το καλύτερο «best value» στην ευρωζώνη.

Ενδεικτικά να πούμε πως ενώ ένας καφές στην Κρήτη, βάση της μελέτης, κοστίζει 1.70 λίρες στην Κέρκυρα κοστίζει 2.12 λίρες, στο Ορλάντο των ΗΠΑ 3.07 λίρες, στην Πάφο 1.83 λίρες, στο Sunny Beach της Βουλγαρίας 0,89 λίρες, στο Μαρμαρά 1.47 λίρες, στο Costa del Sol της Ισπανίας 1,02 λίρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...