19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Ημερομηνία:

Στη Βουλή κατατέθηκε την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Internet Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ). Το νομοσχέδιο, που είχε παρουσιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την επομένη του λουκέτου στην ΕΡΤ, υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Υποδομών και Επικρατείας.
Σε σημερινές του δηλώσεις το υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής ανέφερε πως η εκπομπή προγράμματος εκ νέου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να είναι θέμα ωρών, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους.

Όσον αφορά στο προσωπικό που θα στελεχώσει τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο υφυπουργός ανέφερε ο αριθμός των υπαλλήλων θα προκύψει από τη μελέτη αναδιοργάνωσης, η οποία θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά «ασφαλώς θα είναι λιγότεροι (σ.σ. οι εργαζόμενοι) από σήμερα».

Για το οργανόγραμμα του νέου σχήματος είπε ότι «έχει γίνει προεργασία, αλλά χρειάζεται δουλειά», ενώ για το θέμα της μοριοδότησης των εργαζομένων τόνισε ότι θα γίνει «στο πλαίσιο των νόμων και του Συντάγματος».

Απαντώντας στον κ. Καψή, η ΠΟΣΠΕΡΤ ανέφερε πως η άτυπη πρόταση του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί, προκειμένου να είναι επιδεκτική ανάλυσης και εκτίμησης από τους ενδιαφερομένους

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...