19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Στη φυλακή ο διαχειριστής κατασκευαστικής εταιρείας από τη Χερσόνησο – Πήρε 700.000 ευρώ για ανέγερση ανύπαρκτων κατοικιών

Ημερομηνία:

Στην φυλακή οδηγείται ο διαχειριστής κατασκευαστικής εταιρείας με έδρα την Χερσόνησο για την εξαπάτηση τριών ζευγαριών από την Βρετανία και την Ιρλανδία, τα οποία επένδυσαν συνολικά περίπου 700.000 ευρώ για την ανέγερση …ανύπαρκτων πολυτελών κατοικιών.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό και δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του.

Ένοχη κρίθηκε και η σύζυγος του, στην οποία ωστόσο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης οχτώ ετών με αναστολή.

Την περίοδο 2007-2008, τα τρία ζευγάρια απευθύνθηκαν στην συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία με σκοπό την απόκτηση πολυτελών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου.

Με την σύναψη ιδιωτικών συμφωνητικών, τα οποία αποδείχτηκε ότι δεν είχαν κανένα αντίκρισμα, τους ζητήθηκε να καταβάλλουν σε δόσεις το συνολικό ποσό της συμφωνίας ανάλογα με το στάδιο προόδου των εργασιών.

Σύμφωνα με τους μηνυτές, όταν πλέον ανακάλυψαν την απάτη, είχαν ήδη προπληρώσει 90-95% των συμφωνηθέντων χρημάτων. Και τα τρία ζευγάρια έχουν …πληρώσει ακριβά το όνειρο της απόκτησης μίας κατοικίας στην Κρήτη και όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, άλλοι πούλησαν το σπίτι στην πατρίδα τους και άλλοι πήραν δάνειο που ακόμα αποπληρώνουν χωρίς κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...