15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στον δρόμο εκατοντάδες αδέσποτα στη Χερσόνησο ελέω… ΤΑΙΠΕΔ

Ημερομηνία:

Χωρίς κανένα κατάλυμα για τη φιλοξενία και περίθαλψη αδέσποτων ζώων συντροφιάς κινδυνεύει να μείνει ο Δήμος Χερσονήσου, λόγω της έξωσης του μοναδικού καταφυγίου που λειτουργεί στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών, μετά από δικαστική απόφαση που προβλέπει διοικητική αποβολή του καταλύματος και απόδοση του χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η Επιτροπή Αγώνα για το μη κλείσιμο του καταφυγίου του σωματείου με την επωνυμία “Κίνηση πολιτών για τη διάσωση των μικρών μας φίλων της περιοχής Γουβών”, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να μην εκτελεστεί η απόφαση διοικητικής αποβολής και να συνεχίσει να λειτουργεί το καταφύγιο μέχρι ο Δήμος Χερσονήσου να δημιουργήσει ένα δικό του δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «σας γνωστοποιούμε ότι λόγω μιας καταγγελίας, που έγινε από ταπεινά κίνητρα σε βάρος του σωματείου μας, στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Ηράκλειο και διαβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, έγινε δικαστήριο που διέταξε την αποβολή του από το ως άνω τμήμα της αμερικανικής Βάσης Γουρνών που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Όλοι γνωρίζουμε ότι το μικρό τμήμα της έκτασης που χρησιμοποιεί το σωματείο μας για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα και δεν είναι εμπόδιο για την οποιαδήποτε αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης της πρώην αμερικανικής Βάσης Γουρνών».

«Κύριε πρωθυπουργέ, αιτούμαστε και σας παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας στη Διεύθυνση του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να μη εκτελεστεί η ως άνω σε βάρος του σωματείου μας απόφαση, μέχρι να μπορέσει ο Δήμος Χερσονήσου να ιδρύσει και να λειτουργήσει δικό του ενδιαίτημα/καταφύγιο με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού προγράμματος “ΑΡΓΟΣ”, το οποίο με δική σας πρωτοβουλία ψηφίστηκε και έγινε νόμος από τη Βουλή», αναφέρεται στη σχετική επιστολή-αίτημα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως την συγκεκριμένη επιστολή κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηγουμενίδης, ενώ αναφέρεται στον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που όπως σημειώνει «αποδεικνύεται γράμμα κενό και χωρίς πραγματική προστασία για τα ζώα συντροφιάς», και ζητά την άμεση απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του πρωθυπουργού ώστε κανένα αδέσποτο να μην βρεθεί ανυπεράσπιστο.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα απέστειλε επιστολή και στον δήμαρχο Χερσονήσου, ζητώντας να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην κλείσει οριστικά το καταφύγιο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ