19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Στο Δήμο Χανίων το κτίριο του πρώην ΙΚΑ

Ημερομηνία:

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο με 29 ψήφους η παραχώρηση του παλιού ΙΚΑ από τον ΕΦΚΑ στο Δήμο Χανίων.

Υπέρ ψήφισαν συνολικά 29 δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις Σημανδηράκη και Δαμιανάκη, από την παράταξη Παπαδογιάννη και από την παράταξη Γιάννη Σαρρή.

Πριν την ψηφοφορία τις θέσεις τους εξέφρασαν 15 δημοτικοί συμβούλοι όπου και ακούστηκαν σειρά επιχειρημάτων υπέρ και κατά.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη η σύμβαση παραχώρησης του ΙΚΑ αποτελεί το πρώτο βήμα σε μία συνολική αναδιάταξη της περιοχής του κέντρου των Χανίων όπου “το Δημαρχείο θα είναι στους Ιταλικούς Στρατώνες, η οδός Τζανακάκη θα είναι πεζόδρομος και το συγκεκριμένο κτήριο θα είναι ένα σύγχρονο κτήριο που θα φιλοξενεί σύγχρονα γραφεία και όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις στάθμευσης”.

Σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου θα έρθει με την παραχώρηση των Ιταλικών στρατώνων.

Ο κ. Σημανδηράκης υπενθύμισε ότι τα γραφεία τα οποία νοικιάζει ο δήμος από το 2008 έχουν κόστος 8.113 ευρώ μηνιαίως ενώ ετοιμάζεται και νέα αύξηση του μισθώματος.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν το κτίριο του ΙΚΑ θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα ανεγερθεί νέα ενώ στα κτίρια που θα δημιουργηθούν θα μεταφερθούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με τον κ. Αλόγλου το συνολικό όφελος για τον Δήμο Χανίων θα φτάσει περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ σε 14 χρόνια.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ