27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Στο Ευρωκοινοβούλιο ως βοηθός ευρωβουλευτή προσελήφθη ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Στις Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο φαίνεται πως έχει βρει εργασία ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Documento», ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει προσληφθεί από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των δημοσιογράφων, Αντώνη Ρηγόπουλου και Αγγελου Προβολισιάνου, η αρχική του πρόσληψη έγινε με την ιδιότητα του ασκούμενου στη θέση του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού τον Σεπτέμβριο του 2021, τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.

Επιπλέον με βάση όσα ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει μιλώντας στο Documento, «εν αναμονή της αναχώρησης ενός από τα μέλη της ομάδας, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου 2022, και λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός».

Ο μισθός σε αυτή τη θέση κυμαίνεται από 1.680 ευρώ έως και 7.740 ανάλογα με την εμπειρία και τα προσόντα. Σύμφωνα τις δηλώσεις του Πονς, ο γιος του πρωθυπουργού βρίσκεται στην 1η βαθμίδα, τη χαμηλότερη για διαπιστευμένο βοηθό στο ΕΚ.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, δηλώνει μεταξύ άλλων «πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Όχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος».

Στο ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεσολάβησε για να προσλάβει τον γιο του ο Ισπανός ευρωβουλευτής απάντησε μονολεκτικά: «Όχι».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιφέρεια Κρήτης: Αυξημένες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού...

Αυξήθηκαν τα φέσια προς την εφορία – Με χρέη πάνω από 3,8 εκατ. φορολογούμενοι

Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και εν γένει το αυξημένο κόστος ζωής, δυσκολεύουν αφάνταστα...

Στον Αλικιανό η θερμοκρασία “κόλλησε” στους 31°C όλη τη νύχτα

Συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου η μεταφορά σκόνης...