23.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Στο προσκήνιο το ζήτημα του επικίνδυνου κόμβου στη Σούδα

Ημερομηνία:

Στο ζήτημα της αναγκαιότητας λήψης μέτρων για την ασφαλή σήμανση του “κόμβου” της Σούδας, στον οποίο – ουσιαστικά – η κίνηση των οχημάτων γίνεται με άναρχο τρόπο και με αποτέλεσμα τα συχνά τροχαία ατυχήματα, ζητά η Ένωση Ξενοδόχων ν.Χανίων. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε γράψει και ο «Αγώνας της Κρήτης» στις 14 Ιουνίου του 2014.
Σε συνομιλία που είχαμε με τον κ. Λιονάκη είχε επισημάνει τα εξής για τον επικίνδυνο κόμβο στη Σούδα: «η μέση διέλευση φέτος το καλοκαίρι θα ξεπεράσει τα 12.000 οχήματα ανά ημέρα. Δηλαδή θα είναι ένας από τους δρόμους με την πιο πυκνή διέλευση οχημάτων στην Ελλάδα. Κι όμως, αυτό το σημαντικό στοιχείο δε φαίνεται να το λαμβάνει κανείς υπόψη. Το ερώτημα που τίθεται είναι: υπάρχουν οι υποδομές για να υποστηρίξουν ένα τέτοιο φόρτο μετακινήσεων; Υπάρχουν οι δρόμοι;»

Στην επιστολή της η Ένωση επισημαίνει στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τα εξής:

“Θα θέλαμε με αυτή την επιστολή μας να σας ενημερώσουμε για το μεγάλο θέμα ασφάλειας που υπάρχει στον κόμβο Σούδας.

Όπως θα δείτε και από την επισυναπτόμενη αεροφωτογραφία, στον συγκεκριμένο κόμβο καλούνται οι κάτοικοι του Νομού Χανίων καθώς και οι αλλοδαποί οδηγοί / επισκέπτες την καλοκαιρινή σεζόν χωρίς καμία σήμανση να αντιμετωπίσουν τα ακόλουθα:

1) Φορτηγά οχήματα που έρχονται από το λιμάνι της Σούδας
2) Οχήματα που έρχονται από την κατοικημένη περιοχή της Σούδας
3) Οχήματα που έρχονται από την νέα εθνική οδό (ΒΟΑΚ)
4) Οχήματα που έρχονται από το αεροδρόμιο
5) Οχήματα που έρχονται από την λεωφόρο Σούδας

Όπως επισημάνθηκε και στη έρευνα που παρουσιάστηκε από το ΜΑΙΧ και το Πολυτεχνείο, ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες στο Νομό Χανίων είναι η σήμανση στους δρόμους.

Για την αποφυγή τραυματισμών συνανθρώπων μας αλλά και για την άμεση βελτίωση της τουριστικής εικόνας του Νομού μας, σας παρακαλούμε για τις ενέργειές σας έτσι ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα γεγονότα.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...