15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στο σκαμνί ο Ντάισελμπλουμ για αυθαίρετες αυξήσεις σε τραπεζίτες

Ημερομηνία:

Μπορεί να ασκεί πίεση επί μήνες τώρα στους Έλληνες με την κατά καιρούς εριστική του στάση στις διαπραγματεύσεις, αλλά σιγά σιγά έρχεται η ώρα που και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα βρεθεί… υπό πίεση και «στο σκαμνί».

Ο Ντάισελμπλουμ θα εξετασθεί στο ολλανδικό Κοινοβούλιο για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Συγκεκριμένα η αντιπολίτευση τον εγκαλεί για τις αυξήσεις αποδοχών ανώτατων στελεχών της ABN Amro, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την πρώτη δημόσια εγγραφή για διάθεση μετοχών των τράπεζας.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο μήνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ήρθε ότι έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας έλαβαν επιπλέον 100.000 ευρώ αμοιβή το 2014. Αρκετοί βουλευτές δήλωσαν ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν τους είχε ενημερώσει ποτέ για την αύξηση των αμοιβών και τον επέκριναν ότι δεν λαμβάνει υπόψη την αντίδραση των Ολλανδών ψηφοφόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι αυξήσεις των μισθών ήταν «ανόητες, το είπε δυνατά και καθαρά. Αλλά επίσης είπε ότι θα τις υποστηρίξει από την άποψη της νομιμότητάς τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ABN Amro, Ρικ Βαν Σλίνγκελαντ, την Τρίτη στους βουλευτές στη Χάγη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ολλανδικό κράτος θα χάσει κάποια δισ. ευρώ από το πακέτο των 22 δισ. ευρώ που έδωσε για να διασώσει την τράπεζα στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ