21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στο φεστιβάλ της νεολαίας της ιταλικής ακροδεξιάς ο Μαργαρίτης Σχοινάς – Ιδού το βίντεο

Ημερομηνία:

Τεράστιο πολιτικό θέμα εγείρει η παρουσία του Μαργαρίτη Σχοινά σε φεστιβάλ ακροδεξιών και νεοφασιστών στην Ιταλία. Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν όχι μόνο παρευρέθηκε αλλά συμμετείχε στη συζήτηση σε μια κατάμεστη αίθουσα των νοσταλγών του ναζισμού.

Την είδηση αποκάλυψε τον περασμένο μήνα (22 Ιουνίου το έγκυρο Politico) όμως δεν άνοιξε ρουθούνι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων Hannah Roberts και Giorgio Leali «… τον Δεκέμβριο, στο ετήσιο φεστιβάλ Atreiu – μια εκδήλωση για τη δεξιά νεολαία της Ιταλίας που ιδρύθηκε από τη Μελόνι το 1998 – προσκλήθηκαν και παρέστησαν υπουργοί και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς ως ομιλητές».

M SXOINAS AKRODEKSIA3

Και πράγματι στην σύντομη έρευνα του iEidiseis, ο Μαργαρίτης Σχοινάς όχι μόνο έδωσε το παρών έστω και διαδικτυακά στην συγκέντρωση της ακροδεξιάς Μελόνι, αλλά συζήτησε και συμμετείχε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Δείτε το βίντεο

Ο Έλληνας πολιτικός και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με καταγωγή από την ιστορική Φούρκα της Χαλκιδικής υπέπεσε σε βαρύ πολιτικό ατόπημα εκτός και αν ο ίδιος θεωρεί ότι μίλησε σε μια συγκέντρωση και σε ένα φεστιβάλ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την ίδια στιγμή υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα τόσο για τον ίδιο όσο και την Κομισιόν και είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από τις 22 Ιουνίου που το δημοσίευμα ήρθε στο φως.

Αν θεωρεί ή θεωρούν κάποιοι αποδεκτή την παρουσία του στη συγκεκριμένη εκδήλωση μπορούν να μας το πουν δημόσια.

Αν πάλι θεωρεί ή θεωρούν ότι δεν συντρέχει λόγος αναφοράς τότε θα πρέπει να μελετήσει τους λόγους της Μελόνι αλλά και να διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη της νεολαίας των φασιστών της Ιταλίας, το 1998.

Αν από την άλλη πλευρά θεωρεί ότι πήγαν και άλλοι πολιτικοί από όλα τα κόμματα (εκτός αριστεράς) τότε και πάλι υπάρχει πρόβλημα.

Και τα απλά δημοσιογραφικά ερωτήματα συνεχίζονται.

M SXOINAS AKRODEKSIA2

Γιατί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν πάει σε φεστιβάλ νεολαίας ακροδεξιού κόμματος; Γιατί ένας Έλληνας πολιτικός επιλέγει να παραστεί σε συγκέντρωση νεοναζί;

Αλήθεια, απαντά θετικά και σε άλλα φεστιβάλ Ακροδεξιάς νεολαίας ή για λόγους ευγενείας «αποδέχεται» όλες τις προσκλήσεις;

"google ad"

Επειδή, οι καιροί είναι δύσκολοι και σκοτεινοί με το τέρας του φασισμού να σιγοκαίει στην Ευρώπη εμείς θα θυμίσουμε τα σοφά λόγια του Μάνου Χατζιδάκι περιμένοντας μια σαφή απάντηση.

«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...