22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Στράτευση για τις γυναίκες σχεδιάζει το υπουργείο Άμυνας – Τι έλεγε το σχέδιο Κωσταράκου στο οποίο βασίστηκε η πρόταση Καμμένου

Ημερομηνία:

Σαρωτικές αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως προς τις γυναίκες που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μελετάει σχέδιο για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Επίσης υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πάνος Καμμένος θεωρεί ότι «η σύγχρονη Ελληνίδα απέδειξε ότι μπορεί να είναι καλή αξιωματικός και καλή υπαξιωματικός, γιατί όχι να είναι και καλή στρατιωτίνα».

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι σκοπεύει να προωθήσει στην κυβέρνηση τα σχέδιά του για τη στράτευση γυναικών και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προετοιμασία και επιλογή των σπουδαστών για τις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως σημειώνει: «Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά “κάστρα” και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Π.Καμμένος υποστηρίζει ότι θα πείσει για το σχέδιό του ακόμη και το τμήμα φεμινιστριών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «η στράτευση των γυναικών είναι συνυφασμένη με τους αγώνες και τις παραδόσεις της Αριστεράς και του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος και των απελευθερωτικών αγώνων…»

Παράλληλα, ο υπουργός είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας. «Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού, για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές κι όχι γραφειοκράτες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Τέλος, σχετικά με το πώς θα αναγνωρίζεται αν κάποιος είναι “ψυχωμένος” για να υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνει: «Μέσω στρατιωτικών Λυκείων, δημιουργώντας Αεροπορικό-Ναυτικό και Στρατιωτικό Λύκειο. Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από ΄τις συμπληγάδες των Πανελληνίων και να υποβληθούν σε εξετάσεις άσχετες με το γνωστικό αντικείμενο του ειδικού επαγγέλματος που με πάθος θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Τον “ψυχωμένο” αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές».

Για τις καινοτομίες Καμμένου στη στράτευση των γυναικών και τη δημιουργία «χακί λυκείων» απαιτείται η συγκατάθεση τριών συναρμόδιων υπουργείων…

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη προταση είχε κατατεθεί και τον Οκτώβριο του 2014 από τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο ο οποίος είχε τονίσει προς την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της επάνδρωσης των μονάδων του Στρατού Ξηράς θα πρέπει είτε να αυξηθεί η θητεία στους 18 μήνες είτε να εισέλθουν στον στρατό οι γυναίκες. Το μέτρο είχε απορριφθεί από την τότε ηγεσία αφού ακόμα και στους 9 μήνες, το κόστος της θητείας για μία οικογένεια είχε υπολογιστεί ότι φθάνει μέχρι και τις 3.000 ευρώ.

Μεταξύ των προτάσεων από το ΓΕΕΘΑ ήταν και το σχέδιο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 αλλά και της προαιρετικής στράτευσης γυναικών με κίνητρο κάποια επιπλέον μόρια για πρόσληψη στο δημόσιο. Εξεταζόταν επίσης το ενδεχόμενο οι γυναίκες που θα επιλέξουν να καταταγούν στο στρατό να έχουν ακόμη ένα κίνητρο. Ο χρόνος της θητείας τους που θα είναι από 12 μήνες και πάνω να “μετράει” ως συνταξιοδοτικός χρόνος και να έχουν βέβαια και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

EΘΝΟΣ, newpost.gr, iefimerida.gr, onalert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...