21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Στρατηγός Φλώρος: Δεν με κουνάει κανένας από τη θέση μου

Ημερομηνία:

Αποδεχόμενος την παρακολούθηση από την ΕΥΠ, αλλά όχι την εκτίμηση που αναφέρεται στο Ενημερωτικό Σημείωμά της για τα οικονομικά στοιχεία που τον αφορούν σχετικά με την αγορά κατοικίας στου Παπάγου ύψους 1.200.000 ευρώ εκ των οποίων τα 600.000 πληρώθηκαν «μαύρα», ο στρατηγός Φλώρος απάντησε χτες βράδυ στις αποκαλύψεις του «Documento».

Με μια ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και με ύφος «αρχιστρατήγου» ως να έχει προ συνεννοηθεί με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κωνσταντίνος Φλώρος αναφέρει: «Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα».

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που προφανώς βρίσκει σύμφωνο το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρει ότι πρόκειται για «πρωτοφανή στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης που επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειάς του. Η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς – όπως προβλέπεται – στα “Πόθεν Έσχες” που έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειάς του. Οι δήθεν ισχυρισμοί (προφανώς για την αγορά της μεζονέτας στου Παπάγου ύψους 1.200.000 ευρώ με τις 600.000 να έχουν καταβληθεί “μαύρα” που αποκαλύπτει το σημείωμα της ΕΥΠ) είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας».

Το πιο χαρακτηριστικό στην εν λόγω ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ είναι η επισήμανση ότι οι σοκαριστικές αποκαλύψεις «δεν πρόκειται επ’ ουδενί να αλλοιώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης (του στρατηγού Φλώρου) με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ».

Επί της ουσίας το ΓΕΕΘΑ ομιλεί εξ ονόματος της πολιτικής ηγεσίας η οποία βάσει του Συντάγματος είναι «η προϊσταμένη Αρχή των Ενόπλων Δυνάμεων»!

Τέλος, μέσω της πρωτοφανούς αυτής ανακοίνωσης, ο Α/ΓΕΕΘΑ γνωστοποιεί ότι επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, «πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ