26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Στρογγυλό Τραπέζι ΙΙ με θέμα “Γεωπολιτική και επιπτώσεις”

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 20/12/14, στα πλαίσια του Πέμπτου Συνεδρίου Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής το Στρογγυλό Τραπέζι ΙΙ με θέμα “Τεωπολιτική και επιπτώσεις” παρουσία φοιτητών και κοινού στο ξενοδοχείο Intercontinental.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι : Γιώργος Κατρούγκαλος-ευρωβουλευτής, Ζώης Τσώλης-αρχισυντάκτης οικονομικών εφημερίδας Βήμα, Αλέξανδρος Νίκλαν-σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας, Ελένη Δελβινιώτη-υπεύθυνη έκδοσης εφημερίδας Εργασία και του ένθετου Βρίσκω Δουλειά της εφημερίδας Δημοκρατία, Παναγιώτης Μπατσαρισάκης-οικονομικός/επιχειρηματικός σύμβουλος,αναλυτής, Μιλένα Παναγιωτοπούλου, επιστημονική συνεργάτης της Ε.Σ.Ε.Ε(αντικατέστησε τον Βασίλη Κορκίδη για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας Εμπορίου), ενώ την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Γιώτα Χουλιάρα.

Οι ομιλητές προσπάθησαν να αναλύσουν τη σημερινή κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο όπως παρουσιάζεται μέσα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η Ευρώπη που καταδυναστεύεται από τη γερμανική οικονομική μπότα, οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε Ρωσία και Κριμαία από το Δυτικό κόσμο, ο ρόλος του ΝΑΤΟ όπως αναμένεται να διαμορφωθεί, οι κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία μέσα από τις επερχόμενες εξελίξεις, η άνοδο των Brics που αλλάζει το παγκόσμιο status quo και φυσικά η θέση της χώρας μας που περνάει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων ετών, η οποία είναι και επισιτιστική.

Έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στην ενδεχόμενη συμμαχία για το τετράγωνο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Κατρούγκαλος τράβηξε την προσοχή του κοινού, δεχόμενος πλήθος ερωτήσεων μετά το τέλος της ομιλίας του κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε την πεποίθηση του ότι η χώρα οδεύσει σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή στις 5 Φεβρουαρίου.

Πολλές ερωτήσεις προς τους ομιλητές έγιναν και κατά τη διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ